Expoziţia „Pasărea măiastră: poveste şi ilustraţie românească”, la Cărtureşti Verona

mai 9th, 2012 | By | Category: Eveniment

Luni, 14 mai 2012, de la ora 18:30, în ceainăria Cărtureşti Verona din Bucureşti, Editura Vellant organizează expoziţia „Pasărea măiastră: poveste şi ilustraţie românească”. Planşele stau la baza titlurilor incluse în colecţia „Pasărea măiastră” a Editurii Vellant, şi sunt realizate de Cristiana Radu, Nura El-Sayed şi Mădălina Andronic. Ele sunt scoase acum la lumină pentru a fi studiate pe îndelete de cei care sunt curioşi cu privire la munca şi inspiraţia din spatele unei cărţi ilustrate.

Trei poveşti, trei stiluri şi trei viziuni diferite sunt aduse împreună în cadrul expoziţiei, pentru a reflecta extraordinarul potenţial al basmului însoţit de ilustraţie. Lucrările prezentate de Cristiana Radu, Nura El-Sayed şi Mădălina Andronic spun o poveste a lor, care duce mai departe şi îmbracă în haine noi basmele de Ion Creangă, Mihai Eminescu şi Ioan Slavici, apropiindu-i pe cei mici de textul clasic. Tocmai de aceea, pe lângă lucrările celor trei ilustratoare, în expoziţie îşi vor găsi locul şi planşele create de copiii care au participat la atelierele de ilustraţie de carte organizate de Studio Creativ, în perioada 21 aprilie – 7 mai, pornind chiar de la textul celor trei poveşti incluse până acum în colecţia „Pasărea măiastră” de la Vellant.

Colecţia „Pasărea măiastră” îşi propune să readucă poveştile româneşti în atenţia cititorilor prin ilustrarea şi reinterpretarea lor vizuală de către artişti români contemporani. Cele trei titluri care au deschis colecţia şi care vor fi incluse în expoziţie sunt: „Povestea lui Harap-Alb”, de Ion Creangă, ilustrată de Cristiana Radu, „Făt-Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, cu ilustraţii de Nura El-Sayed, şi „Zâna Zorilor”, de Ioan Slavici, în ilustraţiile Mădălinei Andronic.

Colecţia „Pasărea măiastră” şi seria de felicitări şi cărţi poştale „Vellant iubeşte ilustraţia românească” fac parte dintr-un proiect mai amplu al Editurii Vellant de descoperire, susţinere şi promovare a talentului în materie de design, ilustraţie de carte şi arte vizuale româneşti.

Număr de vizualizări :988


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro