Despre ediţia a 5-a a Bienalei Internaţionale de Grafică Experimentală, la Cafeneaua Critică

mai 7th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 10 mai 2012, ora 19:00, în Club A din Bucureşti va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua Critică. Se va vorbi despre ediţia a 5-a a Bienalei Internaţionale de Grafică Experimentală. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică propune joi 10 mai o prezentare a proiectului celei de-a 5-a ediţii a Bienalei Internaţionale de Grafică Experimentală/ International Experimental Engraving Biennial (IEEB), care se va desfăşura în perioada 8 decembrie 2012-28 februarie 2013 la Mogoşoaia, Bucureşti şi Sibiu, în organizarea Asociaţiei Experimental Project (AEP). Invitatul principal al serii este curatorul expoziţiei principale a Bienalei, criticul britanic Richard Noyce, specializat în artele contemporane, cu accent pe gravură. Întregul program al ediţiei va fi prezentat de echipa Bienalei: Ciprian Ciuclea, directorul IEEB şi preşedinte AEP, Olivia Niţiş, curatoare şi vice-preşedintă AEP, Andreea Micu, projects manager & communication IEEB, membră fondatoare AEP. Invitaţi speciali: Adrian Guţă, curatorul expoziţiei de artă românească din cadrul Bienalei, şi Doina Mândru, reprezentantă a Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia (partener co-organizator al Bienalei). Sponsorul principal al ediţiei este OMV. La Cafeneaua critică va fi discutat proiectul de ansamblu al IEEB, unul dintre cele mai importante evenimente europene de artă vizuală (detalii http://www.experimentalproject.ro/).

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control.

Număr de vizualizări :1212


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro