Conferință cu degustare la Institutul Italian de Cultură

mai 25th, 2012 | By | Category: Postcard

Vineri, 1 iunie 2012, de la ora 18.00, la Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso” (Aleea Alexandru, 41, București), va avea loc Conferința cu degustare “De la sorbetto la înghețată. Când gheața se transformă în desert”. Prezintă Alessandro Castro. Un eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Italiei la București.


Istorie și curiozități legate de unul dintre deserturile cele mai răspândite în culturile gastronomice din întreaga lume. Punct de referință în patiseria italiană, încă din antichitate acesta a înveselit mesele marilor personalități istorice, reprezentând în același timp și un remediu împotriva caniculei. Apreciată de toate categoriile sociale, înghețata a redobândit, în zilele noastre, o importanță deosebită în meniurile marilor restaurante. Alessandro Castro va fi ghid într-un periplu istoric, va analiza beneficiile pe care cunoscutul sorbetto sau înghețata le oferă sănătății, recomandând cele mai bune moduri de a le degusta.

Eveniment organizat în cadrul Festivalului Italian 2012. Intrare liberă.

Număr de vizualizări :1349


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro