Concurs de creaţie dramatică destinat piesei scurte

mai 11th, 2012 | By | Category: Eveniment

Teatrul Regina Maria şi Revista „Familia” lansează un concurs de creaţie dramatică destinat piesei scurte. Scopul acestui concurs este încurajarea dramaturgiei româneşti originale, cu precădere a teatrului scurt. Textele propuse vor fi citite şi apreciate de către un juriu alcătuit din critici, actori, scriitori şi regizori. Rezultatele concursului vor fi anunţate până la începerea ediţiei a XVIII-a a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea. Premiul va fi decernat în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, iar textul câştigător va fi publicat în Revista „Familia” şi transmis electronic tuturor teatrelor din ţară, cu recomandări speciale din partea Teatrului Regina Maria. În plus, va fi acordat un premiu în valoare de 2000 RON. Organizatorii asigură câştigătorului cazarea şi masa timp de două zile şi două nopţi, precum şi rambursarea cheltuielilor de transport.

Organizatorii nu sugerează o tematică anume, lăsând libertate de opţiune creatorilor. Criteriul de apreciere al pieselor va fi unul de ordin estetic. Singurul element impus este cel formal, cerut de rigorile teatrului scurt. În accepţiunea organizatorilor, piesa scurtă însumează maximum 25 de pagini (aproximativ 50 000 de caractere fără spaţii), iar montarea ei nu depăşeşte 90 de minute, fără pauză.
Nu sunt admise dramatizări, nici piese care au fost deja publicate sau reprezentate. Textele trimise pentru concurs nu se înapoiază autorilor.

Lucrările vor fi trimise pe adresa: Teatrul Regina Maria, Piaţa Ferdinand nr. 6, cod 410021, Oradea, jud. Bihor, cu menţiunea: „Pentru concursul de creaţie dramatică” până la data de 15 august 2012 (data poştei).
Lucrările, trimise într-un singur exemplar, nu vor fi semnate, iar pe plic nu se va menţiona numele şi adresa expeditorului. În plicul ce conţine lucrarea va fi introdus un plic mic închis incluzând numele, adresa autorului şi un moto care se va regăsi pe prima pagină a lucrării şi va servi drept element de recunoaştere. Acest plic se va deschide de către plenul juriului numai după desemnarea câştigătorului.

Număr de vizualizări :1758


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro