Au început înscrierile pentru Transilvania Talent Lab

mai 4th, 2012 | By | Category: Postcard

Prima ediţie a Transilvania Talent Lab (TTL) își caută participanți. Doritorii se pot înscrie online pe site-ul www.tiff.ro, până în data de 20 mai 2012. Transilvania Talent Lab este un program de training organizat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N. Prima ediţie a TTL se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 3 – 7 iunie 2012, în cadrul celei de-a 11-a ediţii TIFF.


Propunându-şi să acopere toate laturile necesare dezvoltării şi realizării unui proiect cinematografic, Transilvania Talent Lab este primul program de training din  România care se adresează în egală măsură atât realizatorilor de film, cât şi celor interesaţi de zona de  organizare de eveniment şi management cultural, oameni care îşi doresc să se implice în diferite zone ale cinematografiei, cum ar fi coordonarea unor ateliere şi workshopuri, organizarea de festivaluri, de cinemateci, cluburi de film etc.

De asemenea, pentru că producția și distribuția unui film au din ce în ce mai mult o componentă interactivă, Transilvania Talent Lab se adresează şi artiştilor vizuali şi creatorilor de conţinut online şi cross-media. Sunt invitaţi să participe cei care doresc să aprofundeze cunoştinţe legate de sfera online-ului şi modul în care poate fi folosită aceasta în realizarea unui proiect de film.

Transilvania Talent Lab îşi propune să ofere, pe lângă sesiunile de seminarii, masterclass-uri şi studii de caz aplicate pe modulele programului, şedinţe de lucru şi dezbatere pe proiectele pe care participanţii le prezintă prin intermediul aplicaţiei online. Fie că este vorba despre un film sau un eveniment cinematografic, ideile şi planul de lucru vor fi discutate cu experţii Transilvania Talent Lab.

Timp de 5 zile 16 oameni pasionaţi de film şi new media vor parcurge toate etapele realizării unui film şi unui eveniment cultural în sfera cinematografică. Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, producţie, crowdfunding, marketing, distribuţie sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF. 

Transilvania Talent Lab este structurat în 3 MODULE de lucru, adresate tuturor participanţilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 – Marketing şi Distribuţie.

Toţi cei 16 participanţi la prima ediţie a programului de training Transilvania Talent Lab vor avea ocazia să ia pulsul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, din prisma întâlnirilor cu importanţi profesionişti din domeniu, vizionării de filme în baza programei de lucru a training-ului şi modului în care vor înţelege la finalul training-ului mecanismele prin care se construieşte un astfel de eveniment cinematografic.

Participanţii Transilvania Talent Lab vor beneficia de acreditare TIFF, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele marca TIFF 2012.

Mai multe detalii despre prima ediţie a Transilvania Talent Lab se găsesc aici: http://www.tiff.ro/descriere/45

Număr de vizualizări :1278


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro