Antologia „Dincolo de noapte: 12 feţe ale goticului”, lansată la Bookfest 2012

mai 29th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 2 iunie 2012, ora 14:00, la standul Millennium Books din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2012, va avea loc lansarea volumului „Dincolo de noapte” (editor: Oliviu Crâznic), prima antologie românească de povestiri gotice originale, scrise special în acest scop de către 12 scriitori români, dintre care 5 sunt autori publicaţi peste graniţă şi/sau premiaţi de către Societatea Europeană de Science-Fiction şi Fantasy.

Antologia reuneşte poveşti pe care editorul le-a considerat a fi de nivel internaţional, capabile a rivaliza cu lucrările maeştrilor genului de peste graniţă. Sunt prezenţi: Ştefana Czeller (premiată Eurocon): Spălaţi de sângele fecioarelor; George Lazăr (publicat în străinătate cu The Guardian Angel): Ziditorii de biserici; Liviu Radu (premiat Eurocon): Diferite nuanţe de beznă; Narcisa Stoica: Argint Viu; Dan Doboş (premiat Eurocon, publicat în străinătate cu The Abbey): Violet; Florin Pîtea: Văgăuna bîntuită; Raluca Băceanu: Fraţii de Saint-Yves; Cătălina Fometici: Sub vălul nopţii; Laura Sorin: Copiii Diavolului; Oliviu Crâznic (premiat Eurocon): Pivniţele Palatului Charron; Ana-Maria Negrilă: Ora morţii; Ciprian Mitoceanu: Ispăşirea.

„Un detectiv particular damnat urmărind un ucigaş în serie, o însărcinare comunistă cu motivaţii oculte, călători în timp în vremea lui Jack Spintecătorul, victimele farmecelor şi consecinţele apelării la vrăjitoare, vizitatori americani la un cimitir străvechi din România, un călugăr medieval făcând o descoperire zguduitoare, un frate şi o soră împinşi către crimă şi păcat, un sat bântuit de lupi şi de legende, o diavoliţă luată prin surprindere de sfârşitul lumii, un preot răpit de doi bărbaţi misterioşi şi forţat să trateze rănile unei tinere legate în lanţuri, un răzbunător înfruntând o corporaţie dubioasă, o casă în care fantomele sunt prizoniere şi victime… pe scurt, 12 FEŢE ALE GOTICULUI.”, a scris Oliviu Crâznic.

Număr de vizualizări :1213


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro