”Scrie despre tine”, la Green Hours

mai 2nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 4 mai 2012, de la ora 18.00, la Teatrul LUNI de la Green Hours, va avea loc un spectacol lectură în cadrul Luna ”Scrie despre Tine”, cu Alexandru Fifea. Intrarea este liberă.


Fragmente de text:
“ Da, copilu’. Știu cine ești. Vino mâine să…știu mă cine ești! Tzigane! E, și ce dac-au trecut trei ani? Vino mâine să vorbim. Da, te ajut. Hai, că de data asta o să fie bine.” Așa mi-a zis Profu’. M-am dus la el și i-am povestit tot. Sau aproape tot. Că mi-am lăsat nevasta, jobul de educator la privat bine plătit, casa, tot. M-a întrebat “bei?” Da. “Te droghezi?” Mmnu prea… (pe vremea aia abia aflasem ce-i ăla un joint). Nu e bine, mi-a zis. Și femeile? O, da , mai ales femeile, Profu’! “Idiotule”, mi-a zis. Te droghezi cu femei și mai și bei. Vezi că asta o să te coste, până la urmă. Cum adică? “Adică eu nu-ți iau bani. Da’ tu o să faci meseria asta. Și meseria asta, când ești cum ești tu, ajunge să te coste. Plătești cu plămânii, cu ficatul, cu creierii. Așa că ai grijă. Ești lacom. Ai grijă.” O să am. Așa am zis. Și m-am mutat în Pod.

Îmi e frică de aurolaci. Într-o zi aș putea să ajung și eu unul din ei. Un om invizibil. Așa se poartă ceilalți cu ei, de parcă nu i-ar vedea, de parcă nici n-ar exista de fapt. Oameni care au pierdut totul. Și-au pierdut casele, și-au baut creierii și acum dorm în canale, mănâncă din gunoaie și trag aurolac. Oameni care au greșit undeva foarte foarte rău. Nu te poți uita în ochii lor. Nu vrei să te uiți în ochii lor. Mi-e frică de exemplu de omul ăsta fără vârstă, cu barba-ncâlcită și păr slinos, bățos de jeg, cu costumul lui cârpit, pe care-l văd mergând cu autobuzul. Merge cu autobuzul ca să se încălzească, afară e ger și el miroase-a hoit. Ne facem toți că nu observăm și nimeni nu-ndrăznește să-i spună nimic pentru că ochii lui sticlesc și mâinile lui lucesc de un strat negru de jeg și la degete nu mai are unghii ci gheare lungi negre de animal, tace și evită priviri, nu scoate un sunet și daca-l privești prea insistent se uită o secundă la tine și nu poți să-i duci privirea pentru că în ochii lui e o viatză întreagă de frică pe care ți-o arată, ți-o transmite și TU încă mai ești un om normal și curat, un om ca toți oamenii, n-ai cum să duci așa ceva și nici să-nțelegi de fapt nu poți și de fapt de ce-ai face asta?

“Uite baby, așa se rulează, vezi?” Da da da , m-am prins, dă-ncoace. Vorbea puțin și mă făcea să râd mult. O luam iar de la capăt, cu totul. Ne-am îndrăgostit pe plajă. Vin și tequilla și bere și înc-un shot și-o felie de lună, fix ca-n cântec. Apoi diminețile, mahmurelile, și iarăși prima bere și primul fum. Apoi un pill, pe urmă un timbru, înc-un shot, înc-o seară de vineri, clubul, prietenii, colegii din școală pe care tot noi i-am adus acolo, alte fumuri, înc-o tequilla, șampanie la 6 dimineața, prima liniutză de cola, prietenii noi, mai dă-o dracului de meserie, merităm și noi o pauză, oricum mai avem 2 ani, oricum suntem cei mai buni, avem încă timp, c p l m – am 26 ani, totul e sub control , totul e ok doar că nu mai avem foitze, WTF, cum adică nu mai avem foitze, auzi astea se pisează, se trag pe nas sau le mâncăm, nu știu baby, las că vedem noi, fuck a venit toamna, hai acasă, totuși noi unde mai bem? În EX, prietena ta se uită la mine cam dubios. Dubios, dubios, mișto cuvânt, hai să mai bem, cât de tare e melodia asta!!! Dă muzica mai tare, dă totul mai tare și pune pe repeat, te iubesc, mă iubești, te iubește, iubește-mă, îl iubești? Baby ce faci, baby să nu dispari, n-o să dispar, unde dracului ești? Hai să dansăm hai să spargem sticlele-astea, fuck deja e dimineatză, cum dracu ne ducem la școală direct din cârciumă, scoală-te baby, încă mai sunt pe căcatu’ ăla, ce dracu’ ne facem? Nu știu, hai să mai bem ceva. Pe urmă o cafea și încă o cafea, un milion de cafele, înc-o țigară, un miliard de sticle goale, un covor uriaș de cioburi, am visat că nu mai erai, am visat marea, hai să mai facem unu.”

”Scrie despre tine” este un atelier de dramaturgie în care participanții dezvoltă piese de teatru pornind de la povești și experiențe personale.

Mai multe detalii despre program, autori și atelier aici:

http://scriedespretinetextenoi.wordpress.com/

http://scriedespretinetextenoi.wordpress.com/eu-gen/

Număr de vizualizări :1273


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro