”Roluri de compoziție” de Geo Vasile

mai 3rd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 10 mai 2012, de la ora 13.30, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române (Bd. Dacia nr. 12, București), va avea loc lansarea volumului ”Roluri de compoziție” de Geo Vasile, editura Rafet.

Prezintă: Radu ALDULESCU, Maria CALCIU, Eugenia ŢARĂLUNGĂ.

Geo Vasile a absolvit Colegiul „Sf. Sava” și apoi cursurile Universității din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, unde i-a avut ca profesori printre alte ilustre personalități pe Nina Façon, Alexandru Balaci, George Lăzărescu, Doina Derer și pe Marco Cugno (secția italiană și română). Lucrarea sa de diplomă a fost primul studiu din lumea noastră universitară despre poezia și proza lui Cesare Pavese. A lucrat ca profesor de țară (1967-1971), bibliotecar la serviciul de schimburi internaționale al Bibliotecii Naționale (1971-1990), redactor de pagină culturală la cotidianul Dimineața și apoi la săptămânalul Baricada (1991-1996); colaborează la câteva reviste literare, între care Luceafărul, România literară și Astra. Debutul editorial: în 1987 (Mimmo Morina, Insula regăsită, versuri, traducere din italiană, cuvânt înainte de Marin Sorescu).

Număr de vizualizări :1396


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro