TNO „Ion Dacian”: Premiul „Spectacolul Anului”, pentru producţia „Rebecca”, în cadrul Galei Premiilor Anuale ale revistei „Actualitatea Muzicală”

apr. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 5 aprilie 2012, ora 12:00, la Palatul Cantacuzino din Bucureşti, a avut loc evenimentul Gala Premiilor Anuale ale revistei „Actualitatea Muzicală” – ediţia a XXII-a. În cadrul galei au fost decernate premii de excelenţă pentru mai multe categorii ale artei muzicale – interpretare, creaţie rock, film muzical etc., precum şi jurnalism. În cadrul celei de-a XXII-a ediţii, premiul „Spectacolul Anului” a fost acordat Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, pentru producţia „Rebecca”, musical în două acte de Michael Kunze & Sylvester Levay, în regia lui Atilla Béres.

Spectacolul „Rebecca” a avut premiera pe scena Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” în data de 8 mai 2011. Musicalul are la bază romanul omonim scris de Daphne du Maurier în 1938, o poveste plină de mister desfăşurată în conacul din Manderley, care îi are ca protagonişti pe membrii familiei de Winter. Teatrul Naţional de Operetă a mai fost distins cu premiul „Spectacolul Anului” şi în anul 2010, pentru musicalul “Romeo şi Julieta”.

Revista „Actualitatea Muzicală” este o revistă lunară editată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, fondată în anul 1990. Printre colaboratori s-au regăsit de-a lungul timpului cele mai importante nume ale muzicologiei româneşti, precum Iosif Sava, Viorel Cosma, Ada Brumaru, Dumitru Avachian, Elena Zottoviceanu, Petre Codreanu, Liviu Danceanu, Dan Scurtulescu, Vasile Tomescu, Carmen Stoianov, Florian Lungu, Florin-Silviu Ursulescu.

Câştigătorii Galei Premiilor Anuale ale revistei „Actualitatea Muzicală” – ediţia a XXII-a sunt:

Secţiunea MUZICĂ CLASICĂ
1. Reporterul anului – Adina Dragomir (Radio România Cultural);
2. Premiul pentru promovarea artei coregrafice – Simona Somacescu;
3. Premiul pentru interpretare – clarinetistul Emil Visenescu;
4. Spectacolul anului – „Rebecca” de Sylvester Levay si Michael Kunze, regia Attila Beres, producţie a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”;
Secţiunea DIVERTISMENT
1. Premiul pentru creaţie – Roman U. Vlad;
2. Premiul pentru film muzical – Dumitru Lupu;
3. Solista anului – Elena Gheorghe;
4. Premiul pentru rock – Holograf

Număr de vizualizări :1118


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro