Salonul Internaţional al Cărţii Bookfest 2012

apr. 22nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 30 mai -3 iunie 2012, în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 ale Complexului Expozițional Romexpo va avea loc o nouă ediţie a Salonului Internaţional al Cărţii Bookfest. Respectând tradiția creată prin invitarea unei țări la fiecare ediție, Bookfest 2012 se bucură de participarea Franței ca oaspete de onoare. Printre personalitățle care vor marca prezența franceză au fost deja confirmați scriitorul Michel Houellebecq, cunoscutul producător și moderator de emisiuni culturale Bernard Pivot, academicianul Dominique Fernandez și autorii Nedim Gürsel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra și Yann Appery.

Salonul Internațional al Cărții Bookfest anunță prezența autorilor români de primă mărime pe agenda lansărilor de carte pregătite pentru ediția 2012. Neagu Djuvara, Mircea Cărtărescu, Lucian Boia și Gabriel Liiceanu au confirmat că se vor afla la Bookfest 2012, fiecare dintre cei patru scriitori urmând să lanseze în cadrul târgului câte un volum nou.

“Bookfest este unul dintre cele mai importante evenimente din spațiul cultural autohton care își asumă misiunea de a promova lectura și produsele editoriale de calitate, oferind un mediu deschis de manifestare a diversității valorilor românești și internaționale. Ne bucurăm să-i anunțăm pe cei care așteaptă an de an deschiderea Bookfest că și în 2012 vor avea ocazia să-și întâlnească aici autorii favoriți, să intre în dialog cu personalități reprezentative ale culturii europene, să ia parte la evenimente interesante și să descopere recomandări de lectură care îi vor inspira cu siguranță. Alături de invitatul nostru de onoare, Franța, pregătim foarte multe surprize frumoase care vor răsplăti așteptările publicului nostru”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul Bookfest.

Cea de a VII-a ediție a Salonului Internațional al Cărții Bookfest va reuni peste 150 de expozanți, într-un spațiu ce depășește 4.000 mp: edituri, distribuitori de carte, tipografii și companii partenere Bookfest. În cele cinci zile ale salonului sunt așteptate peste 250 de evenimente: lansări și prezentări de carte, cd-uri și audio-book-uri, expoziții, sesiuni de autografe, mese rotunde, dezbateri la care participă personalități ale lumii literare, jurnaliști, profesioniști din spațiul artistic.
Copiii se vor bucura și anul acesta de o atenție specială din partea organizatorilor, care le vor pregăti de ziua lor, pe 1 Iunie, un program cu multe momente surpriză.

Ediția Bookfest 2012 va fi organizată sub egida Federației Editorilor din România, în colaborare cu Ambasada Franței la Bucureşti și Institutul Francez și cu susținerea oferită de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Consiliul Naţional al Audiovizualului și Muzeul Țăranului Român.

Coproducător Bookfest este TVR Cultural, iar printre principalii parteneri media se află Europa FM, rfi România, Hotnews, Observator Cultural, cariereonline.ro și 121.ro.

În 2012, seria evenimentelor purtând marca Bookfest a debutat în luna martie, când a fost organizată prima ediție din afara Bucureștiului, Bookfest Timișoara (15-17 martie), un incontestabil succes de public.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiție organizată în fiecare an de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cea mai importantă confederație patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus în spațiul cultural ca un eveniment care promovează lectura și accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

Asociația Editorilor din România a fost înființată în 1991, cu misiunea de a reprezenta interesele editorilor de carte sau de alte produse, de a promova valorile culturii şi spiritualităţii româneşti, prin participarea activă la redimensionarea raporturilor dintre actul de cultură şi publicul căruia îi este adresat. AER își propune să promoveze lectura produselor editoriale de calitate şi scrisul, să uşureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material şi informaţional, contribuind astfel la o liberă circulaţie a ideilor, precum şi la integrarea culturii şi limbii române în circuitul mondial de valori.

Număr de vizualizări :1219


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro