Salonul Cărţii Livresque, ediţia a II-a (19-22 aprilie 2012)

apr. 12th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 19-22 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti se va desfăşura ediţia a doua a Salonului Cărţii Livresque. Pe parcursul desfăşurării Salonului,  vor avea loc două importante campanii de încurajare a lecturii şi promovare a culturii scrise, realizate în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO şi British Council. AgenţiadeCarte.ro este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

În ediţia din acest an, organizatorii au pregătit o mulţime de surprize, îmbunătăţind conceptul târgului de carte clasic printr-o gamă variată de evenimente conexe, interactive, capabile să înlăture monotonia publicului vizitator.

Colţul Vorbitorului este unul dintre elementele de noutate pregătite pentru vizitatorii talentaţi, care caută de mult timp şansa de a-şi face cunoscut talentul de a scrie sau de a vorbi.

Gândit ca un spaţiu al dezbaterilor si discuţiilor culturale, acest spaţiu, special amenajat, le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi exprima părerile şi a-şi promova talentul în faţa publicului prezent la eveniment. În Colţul Vorbitorului, oricine poate fi orator pentru 30 de minute! Înscrierile şi programările se fac direct la echipa de organizare care va şi valida participarea fiecărui participant dornic de a fi vedetă culturală la un eveniment de proporţii.

Schimbă o carte – un concept nou, iniţiat de CNR UNESCO, care urmăreşte extinderea accesului la cultură şi care se adresează tuturor celor interesaţi de lectură şi cunoaştere.
Modalitatea de punere în practică este simplă şi echitabilă pentru toţi cititorii. Doritorii vor veni cu un număr de cărţi, în stare bună, pe care le vor lăsa la schimb, într-un spaţiu special amenajat în acest scop. Organizatorii le vor înmâna câte un voucher, în baza căruia vor putea să ia un număr egal de cărţi din biblioteca de schimb. Pe voucher va fi trecut numărul de cărţi de care poate beneficia cititorul dornic de schimb, precum şi alte detalii, prezentate explicit pe site-ul expoziţiei.

Scriere creativă la Livresque – un concept 100% cultural şi foarte distractiv, iniţiat de Fundaţia Calea Victoriei, care promovează scrisul ca metodă de relaxare pentru tinerii inteligenţi şi plini de talent. Proiectul vizează un grup de tineri, reuniţi în jurul unui mentor, care propune o temă ce poate fi dezvoltată în scris. Iniţial se scrie începutul unei poveşti. Tinerii implicaţi în joc vor continua povestea rând pe rând, preluând ce a scris cel de dinainte şi continuând cu o variantă proprie, până la ultimul, care va da şi finalul poveştii. Această acţiune nu presupune scrirea de opere literare sau validarea de talente scriitoriceşti, ci urmăreşte să amuze participanţii şi să sublinieze posibilităţile de distracţie pe care le oferă cultura, creativitatea şi imaginaţia.

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor – o zi celebrată în aproape toate ţările lumii prin evenimente dedicate cărţii, autorilor, editorilor, librarilor, bibliotecarilor, şi, implicit, cititorilor; dar şi prin de a dărui cărţi şi flori cu această ocazie, toate într-un ambient generos creat de expoziţia de pictură cu tematică florală a artistului Vitalie BUTESCU şi a unui moment de poezie susţinut de scriitoarea Elisaveta NOVAC în compania copiilor de la cercul de pictură ‘Culoare şi vis’, din Corbeni, Argeş, coordonat de profesoara Elena STOICA.

Şcoala pe Roţi – prezentarea proiectului de succes care urmăreşte dezvoltarea personală a tinerilor din mediul rural, facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la informaţiile de ultimă oră din domeniul ştiinţific şi tehnic. Proiectul îşi propune şi formarea cadrelor didactice din mediul rural, în vederea asimilării în timp scurt a noilor metode de învăţământ, bazate pe folosirea mijloacelor moderne (laboratoare virtuale, sisteme de achiziţii de date, kit-uri didactice, instrumente de observare a micro- şi macro-cosmosului etc.) care, pe lângă avantajul unui preţ de cost redus, dau posibilitatea unei înţelegeri mai profunde a fenomenelor din natură.
Acţiunea proiectului se desfăşoră în sate izolate, de munte, cu speranţa de a putea încuraja tinerii din mediul rural spre continuarea studiilor şi accesarea învăţământului universitar.

Într-o societate de consum în care divertismentul ieftin şi promovarea intensă a subculturii distrug vizibil valorile tradiţionale şi culturale de nivel înalt, Salonul Cărţii Livresque ia atitudine, încercând să demonstreze că lectura este încă o plăcere accesibilă şi, totodată utilă, iar cultura de calitate rezistă dincolo de orice alte influenţe. Are doar nevoie de puţină susţinere şi înnoire.

Partenerii Salonului Cărţii „Livresque” sunt Comisia Naţională a României pentru UNESCO, British Council, Exotique, Cumpana, Radio România Cultural, Radio Gold FM, Adevărul, Adevărul Shop, Jurnalul Naţional, Şapte Seri, Metropotam.ro, 121.ro, Revista22.ro, Agentiadecarte.ro, Accentcultural.blogspot.com, Webcultura.ro, Urban.ro, Evenimente-bucuresti.ro, intraliber.ro, 2luxury2.ro, Hyperliteratura.ro, Hotcity.ro, REX- Romanian Events and Exhibition Industry.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesaţi http://www.livresque.precisemarketing.eu/

Număr de vizualizări :1673


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro