S-a lansat un nou număr al Revistei Art Out

apr. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

De curând, s-a lansat numărul 11 al revistei de artă, arhitectură, patrimoniu şi restaurare Art Out (http://artout.ro/)

„Avem nevoie de poveşti, ele ne stimulează imaginaţia şi creativitatea, ne fac să credem că lucruri care iniţial păreau imposibile, pot fi posibile. Poveştile dau speranţa unei lumi mai bune celor care cred în ele. Nu în ultimul rând, poveştile sunt elemente care ne construiesc gândirea şi sufletul. Şi atunci când spun asta, mă gândesc la povestea „facerii lumii” şi la cea a apocalipsei, la faptele din Biblie, la poveştile de dragoste, la poveştile care descriu viaţa şi opera marilor inventatori, ale oamenilor de ştiinţă sau ale artiştilor, dar mai ales la poveştile care, într-o masură mai mică sau mai mare, au guvernat copilăria fiecăruia dintre noi.
De mici, unii dintre noi s-au imaginat a fi eroi cu puteri supranaturale sau prinţi, regi, preşedinţi. Foarte multe dintre noi şi-au imaginat în copilărie că sunt prinţese, regine şi, mai recent, cântăreţe, actriţe, creatoare de modă sau fotomodele.
Acea credinţă că poţi fi orice doreşti, pe care o au copiii, îi ajută nu doar să aibă încredere în ei, dar şi să poată crede că ei pot orice, că nimic nu îi poate împiedica să realizeze ceea ce îşi doresc. O dată deveniţi adulţi, pierdem această credinţă, o dată cu primele deziluzii, o dată cu primele eşecuri, mai mici sau mai mari.
Nu ar trebui. Ar trebui să luptăm în continuare pentru acel univers al nostru în care suntem ceea ce vrem să fim. Ar trebui să luptam ca viaţa să fie realitatea viselor noastre, să fie scena lor.
Cred că sufletul unui om e cu atât mai frumos, cu cât păstrează ceva din spiritul de copil, cu cât are mai multă speranţă şi încredere că el poate orice/ totul, că nimic nu îl poate împiedica să îşi îndeplinească dorinţele şi visele.
În acest număr, vorbim despre poveşti şi despre rolul lor în viaţa noastră. Propun generic să reclădim Hanul Ancuţei, gândindu-mă la un loc şi un timp care să fie mereu prezente în viaţa noastră şi care să conţină acea „poveste în poveste”, acea povestire în ramă.
Spuneţi ce visaţi, ce speraţi şi ce doriţi celor dragi. Nu uitaţi povestea din spatele operelor de artă sau din spatele proiectelor de arhitectură.
Povestiţi prin voi şi prin ceea ce faceţi.” (Laura Lucia Mihalca, Director, redactor-şef)

Număr de vizualizări :1062


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro