România, la Târgului Internațional de Carte de la Londra (16-18 aprilie)

apr. 15th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 16-18 aprilie 2012, România va fi prezentă la ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte de la Londra, cu un stand național organizat, pentru al cincilea an consecutiv, de Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții. La stand vor fi prezentate peste 750 de volume: cele mai noi apariții editoriale din România, marile succese literare de public și de critică, albume de artă și turistice, precum și cărțile publicate în limba engleză cu sprijinul ICR prin programele de susținere a traducerilor. Vor fi distribuite, de asemenea, materiale de promovare a literaturii române (cataloage, CD-uri) şi broşuri de prezentare a programelor ICR.

Cu o suprafață de 71,5 mp., standul României de la London Book Fair 2012 reutilizează o parte din structura care s-a bucurat de un succes remarcabil la Târgul de Carte de la Madrid din 2011, unde România a fost țară invitată. Standul de la Londra va fi personalizat cu desene realizate de elevii Școlii Agatonia.

În prima zi a târgului, luni, 16 aprilie 2012, de la ora 13.30, Susan Curtis-Kojakovic, directorul editurii Istros Books va prezenta volumul Definitions de Octavian Paler, primul din seria dedicată literaturii române inaugurată de editura britanică anul trecut.
De la ora 15.30, la standul României, poetul Ion Mureșan, al cărui volum The Book of Winter and Other Poems a apărut la University of Plymouth Press la sfârșitul anului trecut în ediție bibliofilă, prin programul „20 de autori“ derulat de ICR, va fi prezentat publicului britanic într-un dialog cu Rosie Goldsmith, jurnalist BBC. Actriţa Cristina Cătălina va citi fragmente din traducerea în limba engleză.

Marți, 17 aprilie 2012, de la ora 14.30, jurnalistul Anthony Daniels și Alex Drace-Francis, istoric cultural, vor discuta despre România ca subiect de interes literar într-o dezbatere intitulată „Through the Looking Glass: Alice in Romania“ și moderată de Florin Bican (Institutul Cultural Român).

Miercuri, 18 aprilie 2012, de la ora 11.00, la standul României, scriitorii Andy Fincham (redactor New Europe Writers) și Florin Bican vor prezenta volumul Bucharest Tales: A Collection of Central European Contemporary Writing (New Europe Writers, 2010), o antologie de povestiri și poeme despre România și București scrise de autori români și străini.

Evenimente organizate de ICR Londra pentru a marca prezența României la Târgul internațional de carte de la Londra

Români la Poet in the City: antologia
18 aprilie 2012 @ Institutul Cultural Român Londra, Belgrave Square 1

Lansarea antologiei bilingve Contemporary Romanian Poetry / Poezie românească de azi este apogeul lecturilor în oglindă cu poeţi români şi britanici, organizate în 2011 de ICR în colaborare cu organizația Poet in the City. Seratele s-au dovedit magnetice pentru audienţă, astfel încât textele poeţilor Andrei Bodiu, Denisa Comănescu, Vasile Gârneţ, Bogdan Ghiu, Claudiu Komartin şi Miruna Vlada au fost adunate între copertele unei antologii elegante, cu design minimalist. Poemele incluse reprezintă opţiuni tematice şi stilistice cât se poate de diverse: de la angoasă feminină la melancolie dură, de la vibraţii moderniste la satiră socială.

Imagini şi cărţi de poveste: expoziţie de ilustraţie de carte

18 aprile – 18 mai 2012 @ Institutul Cultural Român Londra, Belgrave Square 1
Vernisaj: miercuri, 18 aprilie, 18.30

Prezenţa României la London Book Fair este celebrată printr-o expoziţie inedită de ilustraţii de carte realizate de Clubul Ilustratorilor Români, care împlineşte şapte ani de născocit ,,imagini care spun poveşti” – cum s-a numit prima expoziţie a Clubului în Bucureşti (2005). Expoziţia de la Londra, gândită de Stela Lie şi Irina Dobrescu, prezintă în premieră aproape tot ce au tipărit membrii Clubului în cei şapte ani de existenţă, în cărţi individuale sau în antologia Bookătăria de texte şi imagini 1: peisaje fantastice, animale fabuloase, personaje de basm medieval şi digital, baluri somptuoase, crinoline şi arlechini, dulciuri delicioase din cămara bunicii.

Alexandrina şi minunile de fiecare zi


18 aprilie 2012 @ Institutul Cultural Român Londra, Belgrave Square 1
După lansările şi lecturile de la London Book Fair, ICR Londra invită publicul cititor și meloman la un concert în premieră londoneză: diva arthouse pop Alexandrina Hristov, cântăreaţă, compozitoare şi poetă din Republica Moldova, va aduce în sala de concerte a Institutului melodiile de pe albumul Om de lut – combinaţie de jazz, soul, acustic pop, rock şi improvizaţie. Partiturile ei onirice, celebrând emoţiile şi minunile de fiecare zi, vor fi ilustrate vizual de Cristian Luchian, director artistic al Underground Festival din Arad

Număr de vizualizări :1193


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro