Constantin Abăluţă la Cafeneaua critică

apr. 17th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 19 aprilie 2012, de la ora 19.00, poetul Constantin Abăluță este invitat la Cafeneaua critică ce se desfășoară în Club A din București. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter. Va recita actriţa Silvia Codreanu. Vor mai participa criticii literari Barbu Cioculescu, Eugen Negrici și Tudorel Urian.


Unul dintre cei mai valoroşi scriitori români contemporani, Constantin Abăluţă a publicat în 2011 o antologie personală, ”Totul despre nimic” (Editura Vinea), un volum de versuri noi, ”Nu eu dar nici altcineva” (Editura Charmides), şi un întreg set de traduceri: César Vallejo, ”Poemas humanos, poemas en prosa/Poeme umane, poeme în proză” (ediţie bilingvă, Editura Paralela 45), Herman van Rompuy, ”Haiku” (versuri, Editura Limes; autorul e preşedintele Consiliului European; traducere în colaborare cu Jan H. Mysjkin), Petr Kral, ”Noţiuni de bază” (proze, la aceeaşi editură) şi Jacques Jouet, ”Paul sălbaticul” (roman, la aceeaşi editură; ultimele două – traduse în colaborare cu Gabriela Abăluţă). Protagonist la Cafeneaua critică de joi 19 aprilie, Constantin Abăluţă va vorbi despre cărţile sale recente, ca şi – în genere – despre biografia şi opera sa.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara*.

Număr de vizualizări :972


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro