Rezidenţă artistică ArtistNe(s)t la Luxemburg

apr. 10th, 2012 | By | Category: Eveniment

Centrul de Cultură G.Apostu a lansat anunţul pentru rezidenţa ArtistNe(s)t din Luxemburg, realizată în colaborare cu Centre de création chorégraphique Trois C-L Luxemburg.Rezidenţa este destinată unui coregraf român şi se va derula în perioada 5 august – 5 septembrie 2012. Termenul limită de prezentare a aplicaţiei: 20 aprilie 2012.

Formularul de candidatură poate fi accesat la adresa
http://centrulapostu.ro/index.phpoption=com_content&task=blogcategory&id=12&Itemid=20

Programul de rezidenţe artistice ArtistNe(s)t 2012 este o continuare a proiectului realizat în perioada 2009 – 2011 de Centrul de Cultură “George Apostu” Bacău. ArtistNe(s)t susţine activitatea creativă a artiştilor şi cercetătorilor deschişi spre inovaţie şi colaborare în domeniul dans contemporan, încurajează dialogul între artişti români şi străini.

Locaţie: Centre de création chorégraphique Trois – CL Luxemburg
Durata rezidenţei: o lună
Perioada rezidenţei: 5 august –5 septembrie 2012

Informaţii generale:
În anul 2012, cele două Centre vor realiza două rezidenţe artistice pentru un coregraf român şi un coregraf din Luxemburg.
Prin programul de rezidenţă, fiecare din cele două Centre oferă artistului rezident:
– posibilitatea de a dezvolta proiectul (de producţie sau cercetare) propus prin aplicaţie şi de a realiza o prezentare informală a acestuia la sfârşitul rezidenţei ;
– posibilitatea de a cunoaşte şi a se familiariza cu viaţa artistică din ţara respectivă;
– posibilitatea realizării schimbului de experienţă;
– posibilitatea de a realiza proiectul cu participanţi locali (actori profesionişti şi
amatori, studenţi, elevi etc.)
– Artiştilor rezidenţi li se oferă posibilitatea de a veni în contact cu scena culturală locală prin organizarea de vizite la instituţii culturale din zonă, întâlniri cu artiştii locali, vizionări de spectacole, expoziţii etc.

Centrul de Cultură “George Apostu” Bacău invită coregrafii români să aplice pentru o rezidenţă în luna AUGUST 2012 la Luxemburg.

1. Fiecare program de rezidenţă va include un workshop, realizat de către artist, pentru comunitatea locală si se va încheia cu o prezentare informala la finalul rezidentei.
Programul rezidentei de la Luxemburg va fi coordonat de Bernard Baumgarten, director artistic, Centre de création chorégraphique Trois C-L Luxemburg.

Criterii de selecţie:
– Solicitantul trebuie să fie artist profesionist, cu cel puţin trei ani de experienţă în domeniul dansului contemporan;
– Nivelul de interes pentru inovaţie în munca artistică, în context cultural străin;
– Realizarea proiectului/cercetării pe contextul local specific constituie un avantaj;
– Cunoaşterea limbii engleze/ franceze.

Condiţii de cazare şi lucru:
– Spaţiu adecvat pentru cazare şi pentru pregătirea hranei;
– Spaţiu de lucru
– Condiţii pentru utilizare internet

Condiţii financiare:
Centrul de rezidenţă oferă artistului:
– cazarea gratuită pe durata rezidenţei
– o bursă în valoare de 9.600 lei (suma brută), reprezentând transportul dus-întors la Centrul de rezidenţă din Luxemburg, cheltuieli pentru transport local şi cheltuieli de producţie aferente prezentării informale a proiectului de rezidenţă.

Asigurarea medicală pe durata rezidenţei este suportată de către artistul rezident.

Informaţii cu privire la rezidenţă:

Formularul pentru aplicaţie este disponibil pe site-ul: www.centrulapostu.ro; www.centrul-george-apostu.ro

Aplicaţia trebuie să conţină propunerea proiectului ce urmează a fi realizat pe durata rezidenţei, CV-ul artistului şi date referitoare la activitatea sa artistică

Aplicaţiile vor fi transmise prin poştă, pe adresa:
Centrul de Cultură “George Apostu” Bacău Str. Crângului, nr. 18, 600063 Bacău, jud. Bacău

Număr de vizualizări :1103


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro