Lansarea CD-ului „Încântări” de Maxim Belciug, la ICR

apr. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 06 aprilie 2012, ora 19.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti), va avea loc un concert susţinut de Maxim Belciug, prilejuit de lansarea noului său CD de chitară solo.

„Intitulat „Încântări”, acest CD este de fapt o poveste de dragoste. Dragostea pentru chitară, pentru muzică şi pentru frumos, istorisită în fraze cu sonorităţi diverse. Rânduite cu grijă, acordurile baroce ale lui Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti sau Gaspar Sanz se împletesc cu ritmuri de tarantelă şi valsuri ruseşti, în timp ce ecourile de flamenco se sting în nisipurile aurii ale unor amintiri capricioase semnate de Francisco Tárrega. Sunetul limpede şi rafinat al chitarei conturează un univers eclectic, pe care Maxim Belciug îl justifică astfel: „Pentru mine, muzica este o metaforă a virtuţilor morale. Ea trebuie să ducă la dragostea pentru tot ce este bun, drept şi frumos. În cazul meu – dacă-mi permiteţi o răsturnare socratică – muzica este filozofia cea mai înaltă. Spaţii, veacuri, simţiri şi idei felurite ce „se-ntrec în cântări” spre luminarea minţii şi înălţarea sufletului!”, a scris muzicianul.

Detalii la www.maximbelciug.ro

Număr de vizualizări :1248


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro