Gabriel Chifu, Alex Goldiș și revista „Viaţa Românească”, laureaţii ARIEL pentru anul literar 2011

apr. 17th, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 17 aprilie 2012, în Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din România, a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor ARIEL (Asociaţia Revistelor, Imprimeriilor şi Editurilor Literare). Conform tradiţiei acestor premii, în juriu au fost aleşi câştigătorii Premiilor ARIEL din 2010: Marta Petreu, Mircea Mihăieş şi Nicolae Manolescu. Laureaţii pe 2011 sunt: Gabriel Chifu – Cartea anului 2011, Alex Goldiş – Cartea de debut a anului 2011 şi revista „Viaţa Românească” – Revista anului 2011.

Cartea anului 2011 i-a revenit scriitorului Gabriel Chifu pentru „Însemnări din ţinutul misterios”, Editura Cartea Românească.

Cartea de debut a anului 2011 i-a revenit criticului literar Alex Goliş pentru „Critica în tranşee. De la realismul socialist la instaurarea autonomiei esteticului (1948-1971)”, Editura Cartea Românească.

Cele două cărţi premiate de ARIEL pot fi votate şi în Topul Premiile USR 2011 deschis de AgenţiadeCarte.ro până la 1 mai 2012.

Revista anului 2012 a fost aleasă „Viaţa Românească”, prima revistă din istoria presei literare de la noi care a plătit drepturi de autor scriitorilor. „Viaţa Românească” este condusă de scriitorul Nicolae Prelipceanu.

Număr de vizualizări :1439


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro