Concursul Humanitas a ajuns la a patra etapă

apr. 27th, 2012 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 10.00, în 18 licee din nouă orașe din România va avea loc a patra etapă a Concursului Humanitas în licee: ”Nașterea Universului”. Concursul se desfășoară în mai multe etape, în perioada 1 octombrie 2011 – 9 iunie 2012.

Întrebările pentru această etapă a concursului au fost concepute de dramaturgul Vlad Zografi și se referă strict la bibliografia pe care au primit-o elevii la finalul celei de-a treia etape: ”Universul într-o coajă de nucă” de Stephen Hawking și ”Big Bang” de Simon Singh.

Pentru următoarea etapă, ”Istoria românilor”, finala acestui concurs, bibliografia va cuprinde cărțile ”Istorie și mit în conștiința româneasca” de Lucian Boia și ”O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri de Neagu Djuvara”.

Concursul are o bibliografie Humanitas, se derulează pe durata acestui an școlar și are cinci etape. Toate cele 18 licee rămase în concurs vor participa la această etapă, urmând ca în finală să se califice două licee, cele care vor fi acumulat pe parcursul primelor patru etape cele mai mari punctaje.

Concursul se desfășoară cu public, fiecare liceu având, prin rotație, rolul de gazdă. Echipele, formate din câte trei elevi, primesc câte 12 întrebări din tema etapei și câte o întrebare de limba română și de bune maniere.

Finala va avea loc pe 9 iunie 2012, la Biblioteca Națională, și va fi moderată de Andi Moisescu.

Număr de vizualizări :1107


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro