Andrei Pleşu conferenţiază la ICR Stockholm despre “Toleranţă şi intolerabilul. Criza unui concept”

apr. 30th, 2012 | By | Category: Eveniment

Filosoful şi eseistul Andrei Pleşu va susţine joi, 22 mai 2012, la sediul ICR Stockholm, o prelegere cu titlul “Toleranţa şi intolerabilul. Criza unui concept”. Prelegerea a fost prezentată pentru prima oară la Basel, în 2003, iar textul acesteia a apărut în volumul „Despre bucurie în Est şi în Vest”, publicat în 2006 de editura Humanitas.

Andrei Pleşu este cunoscut cititorilor suedezi atât prin volumul „Minima moralia”, publicat în 1995 la editura Dualis, în traducerea lui Dan Shafran şi Peter Handberg, cât şi printr-o serie de articole şi interviuri apărute în presa suedeză de-a lungul anilor. „Minima moralia”, cu titlul suedez „Tårarnas Gåva: Essä om en Minimimoral”, a fost întâmpinată cu recenzii entuziaste de întreaga presă suedeză, care a descris-o drept o carte “molipsitoare şi plină de viaţă” (Dagens Nyheter), ”extrem de personală, dar foarte bine elaborată” (Svenska Dagbladet), ”o carte de o valoare universală” şi ”un val de aer proaspăt” (Ord&Bild).

Colegiul de Studii Avansate din Uppsala (SCAS) s-a aflat de altfel printre cele şase instituţii academice de prestigiu care i-au acordat lui Andrei Pleşu premiul New Europe Prize for Higher Education and Research, în 2003, premiu care a pus piatra de temelie a Colegiului Noua Europă.

Număr de vizualizări :1351


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro