Acad. Solomon Marcus dezbate „Despre Frumuseţea timpului care trece”, la ICR

apr. 3rd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 5 aprilie 2012, ora 18:30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38, Bucureşti) va avea loc evenimentul „Despre Frumuseţea timpului care trece”, care face parte din Programul ARCEN de serate-culturale şi conferinţe “Ceai, biscuiți, Cultură și Normalitate”. Invitat special la acest eveniment este academicianul Solomon Marcus. Profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universității din București, este autorul a numeroase studii interdisciplinare ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în științele naturale și sociale, dar și a numeroase articole despre timp. În deschiderea serii va fi proiectat un reportaj ce tratează problematica „timpului care trece” şi „frumuseţea vieţii”, aspecte prezentate din perspectiva oamenilor mai mult sau mai puţin grăbiţi de pe străzile Bucureştiului, ce au fost intervievaţi de voluntarii ARCEN. Evenimentul este organizat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

“Despre Frumusețea timpului care trece” îşi propune să-i scoată pe participanții la discuție de sub tirania timpului cotidian, îndemnându-i să facă un pas în spatele grijilor, să privească cu mai multă îngăduință timpul care trece, încercând astfel să înțeleagă viața și într-un alt mod.

Programul de serate-culturale şi conferinţe „Ceai, biscuiţi, Cultură şi Normalitate„, inițiat de ARCEN în anul 2010, a ajuns prin evenimentul „DespreFrumusețea timpului care trece”, la a șasea conferinţă. Programul ARCEN de serate-culturale şi conferinţe își propune să-i aducă pe tineri în dialog cu personalități românești contemporane, într-un cadru relaxat, non-formal, pe teme care să invite la reflecție.

Ca de fiecare dată, participanţii la eveniment vor fi întâmpinaţi de voluntarii Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate cu ceai și biscuiți. Intrarea este gratuită şi se va face în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :1276


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro