”Ultimii eroi” de Anca Ştefan, la Teatrul LUNI

apr. 22nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Marți, 24 aprilie 2012, de la ora 19:00, la teatrul LUNI de la Green Hours, va avea loc un spectacol lectură în cadrul ”Luna Scrie despre Tine”: „Ultimii eroi” de Anca Ştefan. Din distribuție: Monica Marinescu, Iulia Verdeș, Sorin Poamă, Alexandru Potocean, Sever Bârsan, Alexandru Fifea. Intrarea liberă.

”Scrie despre tine” este un atelier de dramaturgie în care participanții dezvoltă piese de teatru pornind de la povești și experiențe personale. “Scrie despre tine” este o platformă deschisă de educație si dezvoltare personală prin artă. Proiectul propune formarea unor grupuri de lucru în care participanții își antrenează capacitatea de a își povesti experiențe personale, de a observa și descrie contextul in care trăiesc, de a asculta și reprezenta poveștile celor din jur, prin exerciții creative de actorie si dramaturgie.

Rezultatul acestor întâlniri este câte o piesă de teatru scrisă de fiecare dintre participanți, care apoi va intra in faza de producție pentru a fi jucată in fata unui public. Cine participă – oricine e dispus sa își documenteze si exploreze propriile povesti, indiferent de experiența pe care o are in domeniul artistic.

Atelierul Scrie despre tine a început în decembrie 2010, cu un grup de oameni cărora le plăcea ideea de a își povesti experiențele și de a performa roluri și personaje pe care le-au întâlnit în timpul vieții. Cei trei traineri, Vera Ion, Sorin Poamă și (la început) David Schwartz au exersat interviuri, exerciții de scris, diverse dinamici în care întrebarea care ghida era – cum să îți înțelegi mai bine istoria personală şi evenimentele, evoluția, momentele de tensiune şi conflict, relațiile și tiparele comportamentale prin scris și actorie.

Mai multe detalii despre program, autori și atelier aici:

http://scriedespretinetextenoi.wordpress.com/

http://scriedespretinetextenoi.wordpress.com/ultimii-eroi/

Număr de vizualizări :1297


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro