”Play Mincu” și ”Head up”, proiectele care ne vor reprezenta la cea de-a 13-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură – la Biennale di Venezia

apr. 29th, 2012 | By | Category: Eveniment

De curând, pe site-ul Ministerului Culturii și Patriumoniului Național au fost afișate rezultate Concursului naţional pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 13-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură – la Biennale di Venezia. Astfel, pentru Pavilionul României din Giardini della Biennale a fost desemnat câştigător, cu un punctaj de 95,02 de puncte, proiectul având codul de identificare EM12345: Titlu: PLAY MINCU: Timbrul de arhitectură; Autori: Emil Ivănescu, Laura Iosub, Irina Bogdan, Paul Popescu, Ana Constantinescu, iar pentru Noua Galerie a I.R.C.C.U. Veneţia a fost desemnat câştigător cu un punctaj de 81,74 de puncte, proiectul având codul de identificare K059586: Titlu: HEAD UP; Autori: Silviu Aldea, Marius Moga, Sisak Camelia, Sisak Tamás.

În perioada 24-26 aprilie 2012, la sediul Uniunii Arhitecţilor din România, din str. Jean Louis Calderon nr. 48, sector 2, 020038, Bucureşti, a avut loc procedura de selecţie a proiectelor înscrise în cadrul Concursului naţional pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 13-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură – la Biennale di Venezia, denumit în continuare Concursul. La Concurs s-a înscris un număr de 57 de proiecte.

În urma evaluării proiectelor înscrise în Concurs, având în vedere criteriile prevăzute în Regulamentul de Organizare al Concursului şi publicate pe paginile de internet ale Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Afacerilor Externe, Institutului Cultural Român şi a Uniunii Arhitecţilor din România, Comisia de selecţie a Concursului a ales cele două proiecte câștigătoare.

Componența Comisiei de selecție este următoarea:
1. arh Francesco CAPPELLARI – preşedinte
2. arh. Borys CZARAKCZIEW – membru
3. arh. Constantin Gorcea – membru
4. arh. Mathe Zoltan – membru
5. Monica MORARIU, comisar – membru
6. Alexandru Damian, vicecomisar – membru
7. arh. Bogdan Tofan, vicecomisar – membru
Câştigătorii vor negocia cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (pentru proiectul PLAY MINCU: Timbrul de arhitectură), respectiv Institutul Cultural Român (pentru proiectul Head Up) condiţiile de realizare a proiectelor.

Potrivit Regulamentului de organizare a Concursului naţional pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 13-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură – la Biennale di Venezia, Uniunea Arhitecţilor din România va acorda, în baza deciziei Comisiei de selecţie, cinci premii, după cum urmează: premiul I (2000 Euro), premiul II (1500 Euro), premiul III (1000 Euro) și două mențiuni (750 Euro fiecare).

Număr de vizualizări :1240


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro