”O teorie a dreptăţii” de John Rawls

apr. 20th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

O teorie a dreptăţii de John Rawls este cea mai nouă apariţie în Colecţia SOPHIA a Editurii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Apărută în traducerea lui Horia Târnoveanu și fiind principala lucrare a lui John Rawls, ”O teorie a dreptăţii reprezintă  complexă analiză recentă a conceptului de dreptate şi o importantă contribuţie din secolul XX la filosofia politică.


„…inegalabilă contribuţie la teoria politică…” (The New York Times Book Review)

„Opera lui  John Rawls a ajutat o întreagă generaţie de americani educaţi să-şi reînvie credinţa în democraţie”. (Preşedinţia Statelor Unite ale Americii)
John Rawls (1921-2002) a fost considerat de mulţi drept cel mai important filosof politic al secolului XX. Profesor de filosofie politică la Harvard, realizarea sa cea mai importantă este reprezentată de teoria dreptăţii ca echitate. Rawls a sistematizat în detaliu această doctrină a unei societăţi liberale drepte în cartea sa ”O teorie a dreptăţii”, pentru a o revizui apoi de-a lungul întregii vieţi, în Political Liberalism (1993), The Law of Peoples (1999) şi Justice as Fairness: A Restatement (2001). În 1999 a fost distins cu Premiul Schock pentru Logică şi Filosofie şi cu Medalia National Humanities, acordată de preşedinţia americană pentru contribuţia adusă prin opera sa, care „a ajutat o întreagă generaţie de americani educaţi să-şi reînvie credinţa în democraţie”.

Număr de vizualizări :1895


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro