“Apele tac”, în regia Ancăi Miruna Lăzărescu, la „Panazorean Film Festival / Migrações e Interculturalidate”

apr. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-21 aprilie 2012, la Ponta Delgada, Insulele Azore, va avea loc ediţia inaugurală a „Panazorean Film Festival / Migrações e Interculturalidate”, organizat de AIPA – Asociaţia Imigranţilor din Azore, în parteneriat cu instituţii portugheze şi străine. Cinematografia românească va fi reprezentată de scurtmetrajul “Apele tac” (Silent River) al regizoarei Anca Miruna Lăzărescu, inclus în Competiţia Internaţională de scurtmetraje.

La invitaţia organizatorilor Festivalului Panazorean 2012, din partea Institutului Cultural Român de la Lisabona va participa directorul său, Virgil Mihaiu, care va face o prezentare a filmului selecţionat şi va susţine o prelegere despre cinematografia românească actuală.

Obiectivul acestei prime ediţii a Festivalului este de a pune la dispoziţia  publicului larg, a artiştilor şi cercetătorilor (pe cât posibil şi în anii următori) un spaţiu în care să se poată reuni şi discuta problemele legate de migraţie şi interculturalitate.

„Apele tac” („Silent River”): În anii 80, de-a lungul cortinei de fier, trecerea Dunării între România lui Ceauşescu şi Iugoslavia era cea mai promiţătoare modalitate de a evada către vest.

Filmul s-a bucurat de un mare succes la Festivalul Internaţional de Scurtmetraje Curtas Vila do Conde (Portugalia), unde a fost distins cu două premii: Premiul Publicului „Mateus Rosé Sparkling” şi Premiul RTP 2 Onda Curta, cunoscuta emisiune de scurtmetraje a televiziunii naţionale portugheze RTP2, care a achiziţionat drepturile de difuzare.

Număr de vizualizări :1154


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro