„Mic tratat de viaţă interioară” de Frederic Lenoir

apr. 4th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Paralela 45, în colecţia „Total”, a apărut volumul „Mic tratat de viaţă interioară” de Frederic Lenoir, în traducerea Aureliei Nastase.

„Nu a fost opţiunea noastră să venim pe lume, dar este obligatoriu să învăţăm să traim, aşa cum învăţăm să cântăm la pian, să gătim, să sculptăm în lemn sau în piatră. Acest rol îi revine educaţiei. Însă aceasta se preocupă din ce în ce mai puţin de transmiterea unei ştiinţe a regulilor vieţii, în beneficiul unei ştiinţe a formării deprinderilor. Ea urmăreşte să ne permită să facem faţă mai mult provocărilor exterioare ale existenţei decât celor interioare. (…)

Acest mic tratat este aşadar rodul unei reflecţii personale elaborate pornind de la curente de înţelepciune filosofică din Orient şi Occident, de la spiritualitatea creştină eliberată de ganga normelor şi de la psihologia profunzimilor. Nu am altă ambiţie decât aceea de a împărtăşi ceea ce m-a ajutat să trăiesc şi să mă construiesc.“, a scris autorul.

Număr de vizualizări :1162


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro