„Alex” de Pierre Lemaitre

apr. 22nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia „Fiction Connection”, a apărut volumul „Alex” de Pierre Lemaitre, în traducerea lui Doru Mareş.

“Alex” este un roman polițist a cărui intrigă diabolică se construiește din impasuri aparent fără ieșire.” (L’Humanite)

«Înaintând către mașinile de poliție, ale căror girofaruri stropesc cu lumină fațadele din jur, încearcă să înțeleagă ce sentimente îl cuprind. Inima îi bate cu putere în piept. Evident nu se simte bine. Și-ar da zece ani din viață pentru a fi în cu totul altă parte. (…) Coșmarul vieții lui Camille Verhoeven a început într-un moment asemănător celui de acum. De-asta inima îi bate să-i sară din piept, iar în urechi aude un bâzâit continuu. Sentimentul de vinovăție, pe care-l credea adormit, s-a trezit din nou. I se face greață. O voce îi strigă să o ia la fugă, o alta să își înfrunte frica, pieptul îl strânge ca o menghină.», a scris autorul.

Născut la Paris, Pierre Lemaitre a predat timp de mulți ani literatură franceză și americană, după care s-a dedicat scrisului. A publicat: Travail soigné (Prix Cognac 2006), Robe de marié (Meilleur Polar Francophone 2009) și Cadres noirs (Prix Le Point du Polar européen 2010). Alex este al patrulea roman al său.

Număr de vizualizări :1317


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro