”Psihoterapie & consiliere cognitiv comportamentală” de Frank Wills

apr. 27th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Herald, în Colecția Psihoterapia, a apărut volumul ”Psihoterapie & consiliere cognitiv comportamentală” de Frank Wills. Traducere din limba engleză: Gabriela Calut.

„Lucrarea de față, ce aparține psihoterapeutul britanic Fran Wills, face parte dintr-o serie SAGE care își propune promovarea, în rândul cititorilor, a proiectelor centrate pe folosirea în practică a abilităților analizate. Ea este, cu alte cuvinte, un instrument util, concis, cu valoare explicativă și focus pragmatic, dedicat specialiștilor (sau aspiranților în domeniu) în terapia cognitiv-comportamentală. Pornind de la premisa că rolul acesteia nu trebuie să fie unul fundamental directiv, persuasiv – raportul dintre terapeut și cel care apelează la el fiind unul de colaborare – autorul urmărește, după cum el însuși subliniază, următoarele chestiuni relevante pentru această abordare: aspecte teoretice fundamentale, considerații privind schimbarea interpersonală, cognitivă, comportamentală sau afectivă, procesul ce determină evoluția terapeutică în sfera gândirii, comportamentului și emoției dar și locul terapeutului cognitiv-comportamental astăzi. Wills susține că un element important pentru specialiștii acestei arii este promovarea ideii de <> în procesul terapeutic, ca opusă <>. El oferă, astfel, modalități creative pentru facilitarea procesului. Wills afirmă, de altfel, că acest principiu, alături de cel al colaborării, constituie cei doi piloni de bază ai lucrării sale.” Irina-Gabriela Buda, „România libera”

Frank WILLS a fost, între 1988 și 2003, șeful Departamentului de Consiliere al Universității Wales Newport. În prezent este practician, supervisor și trainer în domeniul terapiei cognitiv-comportamentale în Bristol. Cărți (selectiv): Skills for Cognitive Behaviour Counselling and Psychotherapy (Sage, 2008), Bek’s Cognitive Therapy (Routledge, 2009).

Număr de vizualizări :1196


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro