“Feţele lui Grigurcu. O viaţă în cărţi”

apr. 10th, 2012 | By | Category: Postcard

Luni, 9 aprilie 2012, Galerii Municipale de Artă Târgu-Jiu au găzduit un eveniment care a reunit, între patru pereţi, munca de o viaţă a criticului şi omului de litere Gheorghe Grigurcu. “Feţele lui Grigurcu. O viaţă în cărţi” este un eveniment gândit de Vasile Vasiescu, în încercarea de a atrage atenţia asupra celor câteva zeci de titluri semnate de cărturar şi a muncii imense din spatele rândurilor publicate sau nu.

Scriitorul Vasile Vasiescu, organizatorul evenimentului “Feţele lui Grigurcu. O viaţă în cărţi”, a încercat, prin strângerea laolaltă a tuturor cărţilor semnate, de-a lungul timpului, de Gheorghe Grigurcu, să atragă atenţia asupra faptului că acesta nu este academician. În mica publicaţie editată special pentru acest eveniment, omul de cultură chiar semnează un articol numit “De ce nu e academician Gheorghe Grigurcu?”
“Parafrazându-l pe Alceste: înaintând cu vârsta Gherghe Grigurcu a început a semăna cu … un academician. Parcă îl auzi mâine-poimâine pe criticŞ “am fost ieri pe la Academie, al cărui membru de onoare sunt. Mi-au făcut onoarea să mă primească”. Adică, nasc (în continuare) şi la Târgu-Jiu academicieni.”

La eveniment au participat oameni de cultură gorjeni precum şi oficialităţile locale, reprezentate de primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.
Un eveniment cultural produs de media@rt.vasiescu în parteneriat cu Municipal Art Gallery Târgu-Jiu. Cărţile semnate de Gheorghe Grigurcu au fost expuse cu ajutorul poetului George Drăghescu.

Dorina Cioplea

Număr de vizualizări :1445


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro