«Dicţionar de mitologie» de Petruţ Pârvescu

apr. 24th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Cartex a apărut volumul «Dicţionar de mitologie» de Petruţ Pârvescu. Dicţionarul se adresează elevilor şi studenţilor, cât şi acelora care, într-un fel sau altul, studiază istoria sau sunt interesaţi de aceasta.

«Călatoria mitologică se dovedeşte la profesorul Petruţ Pârvescu un mijloc privilegiat de a verifica şi confirma convingeri şi teze teoretice, după cum este şi sursa evidenţierii de noi adevăruri mitologice. Observaţia istorica a feluritelor înfaţişări ale periplului mitologic este didactică şi rafinată graţie interogaţiilor lumii moderne şi contemporane, formulate de profesorul ce meditează cu acuitatea şi răspunderea gânditorului autentic asupra problemelor, legendelor antice, moderne şi contemporane. (…) Capacitatea autorului  Dicţionarului de mitologie de a rezuma dar şi de a crea, animat de o observaţie a cărei subtilitate este evidentă, transformă această carte într-o sinteză a varietaţii civilizaţiilor, aflându-se într-o căutare perpetuă a identităţilor pe baza istoriei care scoate la lumină schimbul permanent de valori precum şi cooperarea dinamică între culturile universale.» (acad. Mircea Maliţa)

Număr de vizualizări :895


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro