Teatrul Nelegiuit prezintă „Amalia respiră adânc”, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea

mart. 22nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 24 martie 2012, ora 18:30, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, Sala Studio, va avea loc spectacolul „Amalia respiră adânc”, produs de Teatrul Nelegiuit, în regia lui Bogdan Tudor Pelerin. Protagonista Iulia Antonie va juca „acasă”, teatrul vâlcean fiind locul constant al evoluției sale teatrale încă de la deschiderea acestuia în urmă cu douăzeci de ani. Scenografia spectacolului este semnată de Bogdan Spătaru, iar designul de lumini și video de László Olivér.

Amalia este o necropsie a comunismului şi a ceea ce ni s-a întâmplat nouă la nivel personal, în încercarea de a înțelege şi a ne înțelege mai mult. Cu acțiunea fixată într-un context special, personajul se plimbă prin timp şi prin amintiri într-un soi de realism (uneori chiar suprarealism) magic, recuperându-şi din prezent trecutul, într-o acumulare de imagini distorsionate sau denaturând normalitatea. Teatrul Nelegiuit este preocupat de efectele totalitarismului asupra societății şi asupra individului, de aici şi interesul de a pune în scenă un text care explorează această tematică.

„Amalia, ca personaj, e încărcată cu datele fiecăruia dintre noi (…) Montarea în sine are mai multe tentative de a se adresa receptorului, de a trece scena. (…) Este de reținut faptul că spectacolul de față se adaugă la deja consistenta galerie a montărilor pe un text care neliniștește, incită și farmecă în același timp.”, a scris Mircea Sorin Rusu în cronica dedicată piesei în Teatrul azi (nr. 180) după după premiera piesei în noiembrie 2011.

Număr de vizualizări :933


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro