Spectacolul “Adriana Lecouvreur”, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara

mart. 29th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 30 martie 2012, de la ora 18:00, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara va avea loc spectacolul “Adriana Lecouvreur”, operă a compozitorul italian Francesco Cilea (1866-1950). Spectactorii se vor putea întâlni cu mezzosoprana Mirouslava Yordanova, prim-solistă a Operei din Sofia, Bulgaria, şi soprana Carmen Gurban.

Soprana Carmen Gurban va interpreta rolul titular al operei “Adriana Lecouvreur”, Călin Brătescu va fi interpretul lui Maurizio, iar Michonnet are un minunat interpret în baritonul Dan Patacă.
În rolul Prinţesei de Bouillon melomanii timişoreni o vor recunoaşte pe Mirouslava Yordanova, celebră mezzosoprană din Bulgaria. Prim-soliosta Operei din Sofia a cucerit publicul timişorean, în stagiunea precedentă, interpretând cu graţie şi fineţe rolul Rosina din Bărbierul din Sevilla de G. Rossini. Aceeaşi partitură care i-au adus deopotrivă ovaţii la Festivalul Riva, unde l-a avut partener pe Leo Nucci, şi pe scena Operei din Monte Carlo. Artista a cântat, de curând, pe scena Festivalului din Tenerife. Spectacolul care o readuce la Timişoara pe Mirouslava Yordanova va fi dirijat de David Crescenzi şi va prilejui un debut de rol: soprana Nicoleta Colceiar va interpreta în premieră partitura Domnişoarei Jouvenot.
Spectacol-eveniment pe scena lirică timişoreană, opera lui Francesco Cilea este o montare a italianului Mario de Carlo, care semnează regia, decorul şi costumele.

Număr de vizualizări :956


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro