O nouă ediţie a Institutului Blecher cu Laura Dan, Livia Ştefan şi Teodora Coman

mart. 9th, 2012 | By | Category: Postcard

Duminică, 11 martie 2012, de la ora 16.30, în Club El Comandante Primer (str. Sfântul Ştefan nr. 13, Bucureşti), Institutul Blecher organizează o întâlnire cu scriitoarele Laura Dan, Livia Ştefan şi Teodora Coman. Invitat special: Ioana Ieronim. Organizator: Claudiu Komartin.

Cele trei tinere poete invitate să citească la ediţia a 52-a a Institutului Blecher au devenit în ultimii ani voci distincte şi tot mai clar individualizate în polifonia generaţiei de după 2000. Laura Dan, Livia Ştefa şi Teodora Coman publică deja de o vreme în reviste, antologii sau pe site-urile literare, au avut lecturi apreciate şi şi-au găsit diferenţa specifică în trei dintre discursurile poetice feminine cele mai consolidate ale momentului. Nu întâmplător ele vor debuta în volum în 2012, Laura la Editura Tracus Arte, Livia la Casa de pariuri literare, iar Teodora la Casa de editură Max Blecher, aşa încât lectura lor de la „Blecher” reprezintă şi o avanpremieră a acestor debuturi aşteptate.

Invitatul special al ediţiei este poeta şi traducătoarea Ioana Ieronim. A debutat cu placheta „Vară timpurie” (1979), căreia i-au urmat mai multe volume de versuri, printre care „Proiect de mitologie” (1981), „Cortina” (1983) şi „Poeme electronice” (1986), reunite în antologia „Triumful paparudei” (2009). Ioana Ieronim a tradus numeroşi poeţi din limba engleză, iar poezia sa a fost publicată la prestigioasa Bloodaxe Books (The Triumph of the Water Witch, 2000). Implicată în numeroase proiecte teatrale, Ioana Ieronim a tradus în limba română mai multe drame shakespeariene puse în scenă de către Silviu Purcărete.

Număr de vizualizări :1023


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro