Matei Vişniec invitat la o „Seară dedicată cuvintelor de dragoste”

mart. 6th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 8 martie 2012, ora 18.00, la Muzeul Naţional al Literaturii din Bucureşti (Bd. Dacia nr. 12), poetul, dramaturgul şi scriitorul Matei Vişniec va fi invitat în cadrul „Serii dedicate cuvintelor de dragoste”, eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Matei Vişniec va citi fragmente din cel mai recent volum de versuri, „La masă cu Marx”, apărut de curând la editura Cartea Românească. Acesta este al cincilea volum de versuri al lui Matei Vişniec, care se reîntoarce la poezie dupa o pauză de 11 ani.

De asemenea, vineri, 9 martie, de la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” şi Facultatea de Litere a Universităţii „Transilvania” din Braşov organizează în cadrul „Serilor Bariţiu” evenimentul „O oră cu Matei Vişniec”, ce se va desfăşura în Mansarda Casei Baiulescu (Bd. Eroilor nr. 33). Cu această ocazie, Matei Vişniec va lansa volumul de poezie “La masă cu Marx” (2011) şi romanul “Dezordinea preventivă”, apărut de asemenea la Cartea Românească. Alături de autor, vor lua cuvîntul: Andrei Bodiu, Adrian Lăcătuş şi Mihai Ignat.

Poemul politic “La masă cu Marx”, care dă şi titlul cărţii, nu este doar o lecţie despre comunism, ci se constituie într-o dureroasă interogaţie asupra semnificaţiei colaborării involuntare şi neputincioase la mersul inexorabil al istoriei. Cartea este ilustrată cu 12 gravuri ale artiştilor: Andra Bădulescu, May Oana Isar, Joela Vişniec, Smaranda Isar, Iuri Isar şi Matei Vişniec.

Număr de vizualizări :984


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro