Masă rotundă dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei

mart. 27th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 28 aprilie 2012, ora 17:00, la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională al Primăriei Sectorului 2 din strada J.L. Calderon nr. 39, Ziua Internaţională a Francofoniei va fi sărbătorită de locuitorii sectorului 2 printr-o serie de manifestări culturale.

Programul evenimentelor cuprinde: Serata dedicată Zilei Internaţionale  a Francofoniei va începe cu o masă rotundă moderată de Ambasadorul Andrei Magheru cu participarea domnului David Bongard, Şeful Antenei Regionale a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (O.I.F.). Acesta va prezenta şi Mesajul transmis de Domnul Abdou Diouf, Secretarul general al O.I.F. Evenimentul se va bucura şi de prezenţa doamnei Fabienne Reuter, Delegatul Comunităţii Franceze din BelgiaWallonie-Bruxelles.

Cu acest prilej va fi evocată personalitatea lui Lopold Sedar Senghor, de către Ambasadorul Andrei Magheru şi de scriitorul Radu Cârneci. Va avea loc o lectură a unor poeme de autori din spaţiul francofon de către: Valeria Gagialov, Societara de onoare a Teatrului National, Maestrul Ion Lucian, directorul Teatrului Excelsior, Adela Marculescu, Societara de onoare a Teatrului Naţional, Paula Sorescu-Lucian, actriţă a Teatrului Excelsior, Doina Ghiţescu, actriţă a Ansamblului Artistic”Ciocârlia” al M.A.I.

România a intrat în Mişcarea Francofonă în 1991 cu statutul de observator, pentru ca doi ani mai târziu să devină membră cu drepturi depline. Ţara noastră a găzduit în 1998 cea de-a XII-a sesiune a Conferinţei Ministeriale a Francofoniei la nivelul ministrilor afacerilor externe şi în 2006 Bucureştiul a organizat cel de-al XI-lea Sommet al O.I.F.

Număr de vizualizări :1010


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro