Ion Mureşan, în dialog cu publicul bucureştean „Despre Poezie”

mart. 20th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 martie 2012, ora 19:00, la Librăria Bizantină (Str. Bibescu Vodă nr. 20, Bucureşti), Ion Mureşan va fi primul invitat din cadrul proiectului „Lanţul poeţilor”. Poetul va dialoga cu publicul despre volumul „alcool”, Editura Charmides, precum şi pe tema „Despre Poezie”. Scriitorul va răspunde la 20 de întrebări adresate de Luigi Bambulea şi va susţine şi o lectură de poezie. Participanţilor li se va oferi gratis revista „Verso”.

Ion Mureşan (n. 1955) este unul dintre cei mai reprezentativi scriitori din generaţia optzecistă, aşa zisa „generaţie în blugi”. A urmat cursurileFacultăţii de Istorie-Filosofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în 1981. În acelaşi an a publicat primul volum de poezie, “Cartea de iarnă”, care i-a adus Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. Ulterior i-au apărut încă patru volume, atât în limba română cât şi în franceză şi germană. Cel mai recent este “Cartea Alcool” din 2010, pentru care a primit Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România (detalii aici). Mureşan este de asemenea eseist şi publicist. În 2005 a fost invitat să participe, alături de alţi 11 poeţi români,  la programul literar francez Les Belles Etrangères.
La sfârşitul lunii noiembrie va apărea o selecţie de poezii cu titlul “The Book of Winter and other Poems” editată de University of Plymouth Press.

Număr de vizualizări :2323


2 Comments to “Ion Mureşan, în dialog cu publicul bucureştean „Despre Poezie””

  1. Doctorul literat spune:

    Poezia lui Muresan aduce, tulburator demult, (sau, ma rog, altcumva decat tulburator) cu reclama de la berea Neumarkt. Pe bune. Tot alcool, pana la coada… E foarte posibil ca la maturitate, tipul sa devina un poet bunicel.
    Acum este la inceput si lesne traductibil. Bafta, Ioane !

  2. Doctorul literat spune:

    Erata – „de mult”, desigur ! Viteza…

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro