Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei”, la Casa Artelor

mart. 7th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 9 martie 2012, ora 13.00, la Casa Artelor (Piaţa Mică, nr. 21, Sibiu), va avea loc vernisajul expoziţiei „Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei”. Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează acest eveniment în vederea cunoaşterii şi valorificării patrimoniului cultural religios şi de cult. La deschiderea evenimentului va fi prezent academicianul Marius Porumb.

Rezultat al colaborării mai multor instituţii culturale, expoziţia prezintă o selecţie de icoane pictate de o valoare patrimonială şi spirituală deosebită, „icoane care au plâns, icoane făcătoare de minuni”. Expoziţia spune povestea icoanelor care o înfăţişează pe Fecioara Maria, icoane care, se spune, au plâns în secolul al-XVIII-lea şi sunt o dovadă a extraordinarei înfloriri pe care au cunoscut-o reproducerile lor, depăşind frontierele etnice şi religioase care au devenit pentru prima data neputincioase în faţa abundenţei multiplicărilor şi a elanului creator al călătorilor.
Concepută sub formă itinerantă, expoziţia a fost găzduită deja de muzee din Alba Iulia şi Târgu Mureş, iar după prezenţa lor la Sibiu, icoanele vor fi expuse în Muzeul de Etnografie din Cluj-Napoca.

Număr de vizualizări :876


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro