Câștigătorii Premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural / Premiile Europa Nostra, ediţia 2012

mart. 22nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 20 martie 2012, Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat câștigătorii Premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural / Premiile Europa Nostra, ediţia 2012. Acest premiu recompensează inițiative remarcabile în numeroase sfere ale patrimoniului cultural european, aparținând unor categorii precum: restaurarea imobilelor și adaptarea acestora la noi utilizări, reabilitarea peisajului urban și rural, interpretarea siturilor arheologice și îngrijirea colecțiilor de artă. De asemenea, se decernează premii pentru cercetare și pentru proiecte educaționale în domeniul patrimoniului cultural, precum și pentru contribuții exemplare la conservarea patrimoniului, aduse de persoane sau organizații. Premiile vor fi decernate în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la 1 iunie 2012, în cadrul unei ceremonii la Mănăstirea Jerónimos din Lisabona în prezența doamnei Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, și a tenorului Plácido Domingo, președinte al Europa Nostra.

Anul acesta, printre câștigătorii categoriei 1, Conservation, se află și Mânăstirea Golia din Iași http://www.europanostra.org/awards/75/?pagename=projects&id=75/ , iar la categoria 3, Dedicated service , a fost premiată doamna Paraschiva Kovacs din Satu Mare (jud Harghita), profesor care și-a dedicat peste 40 de ani din viață inventarierii și conservării artefactelor din trecut, ca simboluri ale patrimoniului tangibil al comunitățiihttp://www.europanostra.org/awards/87/?pagename=projects&id=87/ .

Câștigătorii de la toate categoriile premiului sunt disponibili pe paginile http://ec.europa.eu/culture/our-programmes-and-actions/prizes/cultural-heritage_en.htm și http://www.europanostra.org/laureates-2012/ .

Informații pentru depunerea următoarelor candidaturi la Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural / Premiile Europa Nostra vor fi publicate în aprilie pe pagina www.europanostra.org.

Număr de vizualizări :1416


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro