„Superhero” de Ciprian Măceşaru, lansat la Timişoara

mart. 22nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 23 martie 2012, ora 18.00, la Librăria Humanitas „Joc Secund” (Str. Lucian Blaga nr. 2) din Timişoara, va avea loc lansarea romanului “Superhero”, ce reprezintă debutul în proză al lui Ciprian Măceşaru cunoscut deja pentru volumele sale de poezie (Cântecul greierilor de sub calea ferată sau Poeme) sau pentru cronicile de carte pe care le semnează în revista Şapte Seri.

Paul este un scriitor mediocru, un editor amoral, un soț jalnic și un fiu revoltat într-o lume a succesului rapid și a vedetelor de tot felul. Se visează un mare romancier, își dorește să fie un Superhero. Apăsat de amintiri traumatizante din copilărie și format de povești cu supereroi de mucava, oscilând între bovarism și impostură, el reușește totuși să dobândească celebritatea mult visată în urma unui furt literar care însă nu rămâne fără urmări. Romanul lui Ciprian Macesaru este prima dintre ele.

„Cum să nu admiri necondiționat așa o fierbinte coregrafie meditativă, deopotrivă juvenilă și agil exersată, ingenuă și experimentată, într-un peisaj uman ireversibil alterat de prostie, rea-voință, rea-credință și neputință?” (Dan C. Mihăilescu)

Număr de vizualizări :1069


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro