„Ochii Istanbulului” de Ayten Mutlu

mart. 6th, 2012 | By | Category: Carte in lucru

În curând, la Editura Ramuri va apărea un prim volum de poezie contemporană turcă în limba română: „Ochii Istanbulului” de Ayten Mutlu, în traducerea Niculinei Oprea. Prefaţa cărţii este semnată de scriitorul Mircea Bârsilă, iar pictura aflată pe coperta I poartă semnătura pictorului Sorin Adam.

Ayten Mutlu este una dintre poetele importante ale literaturii contemporane din Turcia. Autoarea a obţinut numeroase distincţii naţionale şi internaţionale, iar poemele sale au fost traduse în franceză, suedeză, germană, spaniolă, rusă etc. Scriitoarea are un rol activ atât în cadrul conducerii Sindicatului Scriitorilor şi a Asociaţiei Scriitorilor, cât şi în cadrul conducerii PEN Club din Turcia.

Număr de vizualizări :1817


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro