„Fraţii Sisters” de Patrick deWitt

mart. 4th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia „Biblioteca Polirom. Proză XXI”, va apărea romanul „Fraţii Sisters” de Patrick deWitt, una dintre marile revelaţii ale anului 2011 în întreaga lume. Tradus din limba engleză de Ioana Filat, “Fraţii Sisters” este un western reexaminat şi actualizat, de o sensibilitate contemporană.

Eroii titulari călătoresc prin Vestul Sălbatic în legendara epocă a Goanei după Aur, în căutarea unui prospector misterios, un anume Hermann Warm, pe care au fost angajaţi să-l lichideze. Cei doi ucigaşi plătiţi trec în călătoria lor printr-o serie complicată şi captivantă de aventuri bizare, evadări pe muchie de cuţit şi incidenţe din ce în ce mai sângeroase. Cu toate acestea, Eli Sisters nu împărtăşeşte înclinaţia fratelui său pentru băutură şi crime; el nu a cunoscut niciodată o altfel de viaţă şi începe să-şi pună din ce în ce mai mult sub semnul întrebării traiul aspru şi sângeros, precum şi interesele în slujba cărora îşi pune neîncetat viaţa în primejdie.

Fraţii Sisters generează o serie de personaje complexe şi ieşite din comun – ucigaşi, escroci şi pierde-vară din toate categoriile sociale –, construind o odisee violentă şi pasională prin aşezările şi pustietăţile frontierei americane a secolului XIX.

Număr de vizualizări :1109


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro