„Evenimente care au schimbat lumea” de Rodney Castleden

mart. 25th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Meteor Press, în colecţia “… care au schimbat lumea”, a apărut volumul „Evenimente care au schimbat lumea” de Rodney Castleden.  Cartea este structurată cronologic, parcurgând perioada lumii antice, evul mediu şi renaşterea, epoca luminilor, secolul al XIX-lea şi lumea modernă până la atentatele din 11 septembrie 2001 şi cutremurul din Oceanul Indian din 26 decembrie 2004.

“Unele evenimente sunt mici ca amploare şi nu au efect perceptibil, precum căderea vecinului meu peste gard. Altele sunt mici ca amploare şi au totuşi efecte pe scară largă, precum mărul căzut pe pământ dintr-un copac în faţa lui Isaac Newton, sau Lee Harvey Oswald, cu mult înainte de Dallas, ratându-şi ţinta în încercarea de a împuşca un politician mai puţin cunoscut. Unele evenimente vor rămâne în mod inevitabil mici ca amploare şi nu le vom întrezări efectele nici măcar cu ajutorul unei analize retrospective. Aşadar, a decela ceea ce este important de ceea ce nu este e o treabă cu mult mai grea decât ar putea crede cititorul, şi aceasta pentru că nu există de fapt niciun eveniment lipsit de importanţă, date fiind, în ultimă instanţă, interconexiunile fiecărui lucru cu toate celelalte.”, a scris autorul.

Număr de vizualizări :779


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro