“Sea of Tranquillity” de Hans Op de Beeck, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană

mart. 27th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 29 martie 2012, ora 19:00, la MNAC (Bucureşti) va avea loc vernisajul proiectului „Sea of Tranquillity” de Hans Op de Beeck. Publicul poate vizita expoziţia în perioada 29 martie-20 mai 2012.

Filmul de mediu-metraj “Sea of Tranquillity” (2010) este o combinaţie de înregistrări video cu actori şi cadre digitale generate 3D în care privitorul face o vizită în toiul nopţii pe un vas de croazieră misterios şi mitic: “Sea of Tranquillity”.

Fictivul vas de croazieră  a fost proiectat de către Hans Op de Beeck, după o scurtă şedere la Saint-Nazare în Franta în 2008, timp în care artistul a fost impresionat de remarcabila poveste a acestui oraş-port din timpul celui de-al II-lea război Mondial şi de reconstrucţia sa postbelică. Saint-Nazare are cele mai mari şantiere navale şi produce cele mai mari vase de croazieră din lume. Pentru Hans Op de Beeck atât vasul Queen Mary 2 – abia terminat –cât şi Burj Khalifa din Dubai (cea mai înaltă clădire din lume), ar putea fi metafora potrivită pentru credinţa noastră în valori false şi în concepte precum muncă, loisir-ul şi consumerismul de lux. Folosim în ziua de azi categorii precum “cea mai înaltă”, “pe primul loc”, “cea mai mare” dar ce spun aceşti termeni despre calitatea reală a lucrurilor?

Piesa de jazz centrală din această lucrare este compusă de Hans Op de Beeck; celelalte piese au fost compuse de Sam Vloemans.

Hans Op de Beeck s-a născut la Turnhout (Belgia) în 1969. Trăieşte şi lucrează la Brussels. Printre cele mai recente expoziţii la care a participat se numără:  Aichi Triennale (2010); Hangar Bicocca, Milan (2010); Galleria Borghese (solo, 2009); Galleria Continua, Beijing (solo, 2009); Art Unlimited, Basel (2009, 2007, 2004); Singapore Biennale (2008); Centraal Museum, Utrecht (solo, 2007).

Număr de vizualizări :952


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro