“Corsarul” de Adolphe Ch. Adam, transmis în direct la Opera Naţională Bucureşti

mart. 7th, 2012 | By | Category: Eveniment

Spectacolul de balet „Corsarul”, montat de celebrul Teatru Bolşoi din Moscova, va fi difuzat duminică, 11 martie 2012, ora 17:00, la Opera Naţională Bucureşti (Sala Studio). Spectacol va fi transmis, în direct, în condiţii HD, pe ecranul de proiecţie al ONB. Din distribuţia spectacolului fac parte nume legendare ale baletului rus: Svetlana Lunkina, Ruslan Skvortsov, Andrei Merkuriev, Nina Kaptsova, Anastasia Staşkevici şi Viaceslav Lopatin.

Teatrul Bolşoi din Moscova este unul dintre cele mai importante teatre lirice din lume. Sezonul 2011- 2012 a fost marcat de încheierea lucrărilor de renovare la clădirea istorică a Teatrului Bolşoi, care au durat şase ani. Gala de redeschidere a teatrului liric, eveniment extraordinar care a reunit celebri artişti lirici şi balerini (inclusiv soprana Angela Gheorghiu), a fost transmisă în direct în sala mare a Operei Naţionale Bucureşti.

„Corsarul” (Adolphe Ch. Adam) este inspirat din poemul cu acelaşi nume scris de Lord Byron în 1814. Baletul a fost creat original pentru Opera din Paris, în 1856, de Joseph Mazilier. În 1858, Jules Perrot a prezentat versiunea sa a baletului, care l-a avut în distribuţie chiar pe cunoscutul coregraf Marius Petipa.

Tot în luna martie 2012, la ONB, iubitorii teatrului liric pot urmări, în direct, spectacolul “Boema” (13 martie, ora 21:00) de pe scena Gran Teatre del Liceu (Barcelona) şi spectacolul de balet “Romeo şi Julieta” (22 martie, ora 21:30), de la Royal Opera House (Covent Garden – Londra).

Transmisiunile sunt realizate cu sprijinul Asociaţiei „Friends of Opera”.

Număr de vizualizări :1142


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro