Scriitorii Dan Lungu şi Nicoleta Esinencu, invitaţi la Târgul de carte de la Bruxelles

feb. 26th, 2012 | By | Category: Eveniment

Scriitorii Dan Lungu şi Nicoleta Esinencu au fost invitaţi de ICR Bruxelles la cea de-a 42-a ediţie a târgului de carte de la Bruxelles. Scriitorul ieşean a fost deja tradus în zece limbi, iar Nicoleta Esinencu, tânără autoare din Republica Moldova, tradusă în franceză şi germană, s-a afirmat prin intransigenţa observaţiei şi tonul său direct. Cei doi vor semna autografe la standul României şi vor fi prezenţi la o dezbatere cu cititorii. Cititorii vor putea găsi la librăria standului EUNIC circa 200 de titluri din literatura din România şi Republica Moldova, în română, dar şi în traduceri franceze.

ICR Bruxelles marchează deschiderea târgului de carte de la Bruxelles, pe 1 martie, prin popularizarea tradiţiei mărţişorului în capitala Europei. În intenţia de a aduce o notă de originalitate şi de a răspîndi tradiţia şnurului alb-roşu purtător de noroc, comună României şi Republicii Moldova, dar şi Bulgariei, ICR Bruxelles va prezenta „povestea mărţişorului” la standul său şi va oferi mărţişoare de 1 martie organizatorilor târgului, colegilor de la celelalte cinci institute culturale europene cu care împarte standul EUNIC (Uniunea Europeană a Institutelor Culturale Naţionale) şi invitaţilor speciali care îl vor vizita. Mărţişoarele au fost selectate în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român.

Număr de vizualizări :1601


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro