Romanul ”Sentimentul unui sfârşit” de Julian Barnes, laureat al Man Booker Prize, tradus în limba română

feb. 28th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În curând, la Editura Nemira va fi publicat romanul ”Sentimentul unui sfârşit” de Julian Barnes, pentru care autorul a câştigat Premiul Man Booker în 2011. Considerat de către juriul Man Booker Prize unul dintre cele mai reuşite romane citite vreodată, volumul apare în limba română în traducerea lui Radu Paraschivescu.

Julian Patrick Barnes (n. 19 ianuarie 1946 în Leicester, Anglia) este un scriitor contemporan britanic ale cărui romane și povestiri au fost tratate drept exemple ale postmodernismului în literatură. Între 1957 și 1964 a studiat la City of London School, apoi în 1968 a absolvit limbi moderne la Magdalen College, Oxford. A lucrat timp de trei ani ca lexicograf pentru Oxford English Dictionary, a fost redactor literar la Times Literary Supplement și editor la New Review, în 1977. Între 1977 și 1981 a fost editor și critic de televiziune pentru New Statesman și editor de literatură pentru Sunday Times, între 1980 și 1982, apoi a fost critic de televiziune pentru The Observer până în 1986. În perioada 1990-1995, Barnes a fost corespondent la Londra pentru săptămânalul New Yorker. În prezent, locuiește la Londra și s-a dedicat exclusiv scrisului. Fratele său, Jonathan Barnes, este un filosof specializat în filozofie antică.
Opera lui Julian Barnes numără peste cincisprezece volume de proză, povestiri scurte și eseuri. Prin scrierile sale, Julian Barnes și-a câștigat o reputație considerabilă ca scriitor și eseist. O parte dintre cărțile sale au fost traduse în limba româna, Editura Nemira consacrându-i o serie de autor.

Număr de vizualizări :1133


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro