Proiect umanitar organizat de BCU „Carol I” pentru sinistraţii din Vrancea: ”Scrie o pagină de omenie”

feb. 13th, 2012 | By | Category: Proiecte

Angajaţii, cititorii și prietenii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti organizează luni, 13 februarie 2012, și marți, 14 februarie 2012, între orele 09.00 și 21.00, o colectă de haine și alimente neperisabile cu titlul ”Scrie o pagină de omenie”. Donatorii vor trimite pe lângă alimente și obiecte de îmbrăcăminte o scurtă scrisoare de susținere morală și sufletească. ”Ne-am gândit că oamenii de carte, cei care lucrăm în cadrul Bibliotecii și cei care vin să citească și să studieze, pot oferi un exemplu de solidaritate prin această colectă și prin scrisoarea de încurajare pentru cei aflați acum într-o cumpănă grea a vieții. Vom merge în Vrancea, cu un convoi, miercuri, 15 februarie 2012”, a declarat doamna Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București, inițiatoarea colectei. AgențiadeCarte.ro, 360 Revolution, Tecon, Institutul pentru Management și Dezvoltare Durabilă și Tiger Security sprijină acest proiect umanitar.

Toți cei care doresc să facă donații în alimente neperisabile și îmbrăcăminte sunt așteptați la intrarea BCU ”Carol I” din strada Boteanu nr.1, sector 1, București, telefon +40-21-312 01 08.

Număr de vizualizări :2205


One Comment to “Proiect umanitar organizat de BCU „Carol I” pentru sinistraţii din Vrancea: ”Scrie o pagină de omenie””

 1. Cristina Poterasoiu spune:

  De la om la om.

  Ce ar putea fi spus unui om în momente de grea încercare?
  Cine știe, cu adevarat, ce este dincolo de „fiecăruia i se dă atât cât poate duce“? Cât înseamnă ʻatâtʼ?
  Cum să ridici povara unor suflete troienite, atunci când figuratul se transformă în propriu? E trist să nu poți spune „și totuși ninge așa de frumos… “ pentru că zăpada cade peste viețile deja îngreunate de alți nămeți, cei ai lipsurilor de toate felurile.
  Desigur, colectele de alimente și haine călduroase sunt absolut necesare căci oameni suntem și este vorba de semenii noștri aflați la mare cumpănă. Să nu uităm să ne rugăm, însă, pentru ei cum am face-o pentru propria nostră salvare.

  Voi participa și eu la proiectul umanitar al BCU ”Carol I”. Pot face măcar ʻatâtʼ.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro