Premiera filmului „Iubire persană”, în prezenţa scriitoarei şi regizoarei Marjane Satrapi

feb. 8th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Filmul “Iubire persană/Poulet aux prunes”, în regia lui Marjane Satrapi şi a lui Vincent Paronnaud, va putea fi urmărit în cinematografele Elvira Popescu, Cinema City Cotroceni şi Cityplex Constanţa, începând cu 10 februarie 2012. Aflat în competiţie la Festivalul de Film de la Veneţia, filmul îi readuce pe marile ecrane pe actorii Mathieu Amalric (Scafandrul şi fluturele, 2007), Maria de Medeiros (Pulp Fiction, 1994), Isabella Rossellini, Jamel Debbouze (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain, 2001), Chiara Mastroianni sau Rona Hartner.

Atât “Persepolis”, cât şi “Iubire persană”, reprezintă ecranizări ale romanelor grafice omonime realizate de artista iraniană Marjane Satrapi.

“Era timpul să sărbătorim iubirea şi omul şi să le punem în centrul a tot ce există. E extraordinar să faci un film în Germania, cu acţiunea care are loc în Iran, cu Isabella care e italiancă, cu Maria, care e portugheză, cu Golfshifteh care e iraniană, cu Rona care e româncă, cu Serge Avedikian care e de origine armeană, cu Jamel, ai cărui părinţi sunt marocani, cu Mathieu, cu Chiara… şi la final să fie un film franţuzesc!” (Marjane Satrapi ).

Număr de vizualizări :1121


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro