Pianistul Horia Mihail, invitat la The Money Channel

feb. 23rd, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 24 februarie 2012, ora 22:10, la The Money Channel, pianistul Horia Mihail este invitat al emisiunii “Economia este viaţă”, realizată de Eveline Păuna. Pianistul va povesti publicului aspecte importante ale vieţii şi carierei sale. Horia Mihail este unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi români, susţinând de-a lungul timpului mii de concerte în România şi în străinătate. ”’Subtilitatea ritmică şi articulaţia atmosferei şi a culorii sunetului au fost un fel pe care această muzică o primeşte foarte rar”, a scris Boston Globe după una din apariţiile sale.

Horia Mihail a susţinut concerte, recitaluri solo şi de muzică de cameră în 18 ţări, pe 4 continente, colaborând cu artişti cunoscuţi precum Roman Totenberg, Lory Wallfisch, Robert Merfeld, Peter Zazofsky, Andres Diaz şi Nathaniel Rosen. A putut fi ascultat pe diverse posturi de radio şi de televiziune din România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria şi Statele Unite. După ce a predat o perioadă de trei ani la Boston University, a revenit în ţară ca solist al Filarmonicii din Braşov şi actualmente al Formaţiilor Muzicale Radio

„Există o clapă care trebuie apăsată cu multă grijă, cât mai bine şi frumos cu putinţă. Acea clapă este propria conştiinţă.  Cred că, dacă fiecare individ îşi găseşte locul în societate, ştie ce trebuie să facă, este mulţumit cu ceea ce face şi face lucrurile cu conştiinciozitate şi cu sinceritate, atunci există premisele ca orice clapă apăsată să sune ca o simfonie” , a spus pianistul într-un interviu recent.

Fidel acestui principiu, Horia Mihail face ca, în viaţa sa, arta să se îmbine cu iniţiativele culturale inedite, cu evenimente de amploare, precum cel ce anul trecut care a adus mii de oameni în salile de concert pentru a asculta muzica lui Liszt, turneul naţional Pianul Călător, organizat de Radio România Cultural si asociaţia culturală Accendo. Ideea a fost combinată cu experienţa personală a lui Horia Mihail care, invitat de-a lungul timpului să cânte în multe oraşe ale ţării, a constatat cât de multe sunt locurile în care nu există un pian. Intuind că bani nu se vor găsi prea uşor, pianistul a realizat acest turneu, cu sprijinul Radio România, la final un pian de concert fiind dat în folosinţă pentru trei ani comunităţii din Mediaş, oraş în care nu se găsea un pian ce concert.

În 2012, Horia Mihail va porni din nou la drum însoţit de un alt pian călător, urmând să ajungă în alte oraşe ale ţării.

Număr de vizualizări :936


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro