ORDA a dispus retragerea temporară a avizului de funcţionare CREDIDAM

feb. 2nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) a retras temporar avizul de funcţionare a organismului de gestiune colectivă CREDIDAM, care gestionează drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi, conform Deciziei nr. 6/31.01.2012. Această măsură are ca efect suspendarea activităţii acestui organism de gestiune colectivă până la schimbarea administratorului general.

Retragerea avizului de funcţionare este dispusă în temeiul prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fiind o consecinţă a gravelor încălcări de către acest organism de gestiune colectivă a legislaţiei din domeniu, dar şi vătămarii drepturilor şi intereselor artiştilor, membri sau nemembri, şi utilizatori publici sau privaţi.

Situaţia a fost constatată de către ORDA în anul 2011 când au fost acordate două termene de 30 de zile pentru intrarea în legalitate a organismului de gestiune colectivă CREDIDAM, ca urmare a celor constatate în urma controalelor efectuate de către specialiştii ORDA, privind activitatea desfăşurată de către acest organism de gestiune colectivă.

Deoarece până în prezent organismul de gestiune colectivă nu a respectat termenele acordate de intrare în legalitate şi nu a remediat deficienţele existente în activitatea sa, ORDA a dispus retragerea avizului de funcţionare.

ORDA va elibera un nou aviz de funcţionare numai după îndeplinirea masurilor de intrare în legalitate de către CREDIDAM prin schimbarea administratorului general.
ORDA asigură titularii de drepturi conexe că această măsură aplicată organismului de gestiune colectivă CREDIDAM nu îi va prejudicia.

Decizia nr. 6 din 31 ianuarie 2012 p r i v i n d r e t r a g e r e a t e m p o r a r ă a a v i z u l u i d e f u n cţ i o n a r e a o r g a n i s m u l u i d e g e s t i u n e c o l e c t i vă CREDIDAM, poate fi consultată la pagina web: http://www.orda.ro/fisiere/Decizie%206%20ORDA.PDF

Număr de vizualizări :1330


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro