Kelemen Hunor ia poziţie faţă de vandalizarea Halei Matache, monument istoric de clasă B

feb. 19th, 2012 | By | Category: Postcard

Biroul de presă al MCPN a trimis pe adresa redacţiei AgenţiadeCarte.ro un comunicat prin care se cere Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti oprirea actelor de vandalism şi a furturilor sesizate în perimetrul Halei Matache din Bucureşti, monument istoric de clasa B. Redăm integral comunicatul:

„Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, domnul Kelemen Hunor, a luat act cu îngrijorare şi revoltă de actele de vandalism şi furturile sesizate în perimetrul Halei Matache din Bucureşti.
Ministrul Culturii cere imperativ Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, personal domnului Primar General Sorin Oprescu, precum şi Prefecturii Municipiului Bucureşti şi instituţiilor abilitate să acţioneze urgent şi energic pentru stoparea actelor de vandalism, recuperarea furturilor, identificarea şi pedepsirea făptaşilor.
De asemenea, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional a solicitat Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu a Municipiului Bucureşti un raport detaliat asupra situaţiei de la faţa locului.
După cum se ştie, Hala Matache, monument istoric de clasa B, se află pe traseul proiectat al noii magistrale rutiere Buzeşti-Berzei. Ca urmare a dezbaterii iniţiate de specialişti şi reprezentanţi ai societăţii civile, proiectul iniţial de mutare a Halei a fost sistat anul trecut, urmând a se găsi o soluţie urbanistică de prezervare a monumentului pe actuala poziţie. Prin urmare, monumentul a fost trecut în conservare, responsabilitatea pentru paza şi integritatea acestuia revenind Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.”

Număr de vizualizări :1098


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro